Lilly Brice

Am mai scris de  specialistii americani care  venisera sa construiasca  la Raf. Brazi instal. C.C. in anii 1966-1970 cu aproximatie.  Acesti veritabili cawboys nu isi dezminteau numele. Era o echipa de  tineri frumosi , ca din filme,  americani condusi de Lilly Brici. Aveau apartamente date de  Rafinarie pe str. Cameriei la bl.30. Insa ce credeti? Ei stateau la corturi  in interiorul melcului,  dinainte de intrarea pe sub  pod la intrarea principala spre comb. si raf. Cind veneau autobuzele cu noi ceilalti salariati, ei erau la bustul gol, bineinteles cu blugi. Isi turnau unul altuia apa  in causul palmelor pentru a se spala pe fata si a se barbierii,  iar restul de apa rece si-l turnau pe trupul gol. Oare ce ii facea pe ei sa renunte la binefacerile blocului, cu tot confortul si sa stea la cort?  Firea lor de americani adevarati. Toti erau frumosi, inalti, supli,  cu solduri  inguste. Eu asta auzeam dupa ce ajungeam la birou, de la colegele mele pe care eu le vedeam aproape babe, dar ele aveau in jur de 40 de ani. Doua ore discutau dupa ce ajungeau la birou ce cit de frumosi erau americanii, tineri nu aveau nici un cm de grasime pe burta si mai ales soldurile inguste. Stiau ele ce stiau, de se axasera pe soldurile inguste ale americanilor. Eu nu stiu nici acum prea bine, dar banuiesc :)))).
Seful lor era Lilly cawboys adevarat,  avea si palarie de cawboys, de fapt toti aveau. Acesta era  saten cu ochii albastrii si ars de soare.  Toti erau frumosi  bruneti, sateni si blonzi, erau ca din filme.
Dar ce voiam sa aduc in discutie ca am divadat, m-au furat amintirile din tinerete. Am vazut ca se discuta de ce romanii isi cauta de lucru numai pe linga casa. Stiu de zeci de ani ca in America atunci cind se anunta c, se construieste un obiectiv  industrial sau un nou oras, imediat vin sute de rulote cu muncitori,  ingineri, mesteri, impreuna cu toata familia, nevasta, copii, catel si purcel. Si asta este secretul iutelii cu care se construieste in America,  mobilitatea.  De ce nu fac romanii asa ceva? (in afara de faptul ca sintem prost platiti?) Romanii sint comozi si nu pleaca de acasa  asa usor si daca pleaca pleaca singuri si isi lasa familia acasa sa traga de saracie. Si barbatii  nu dau randament ca se gindesc tot timpul la ce face familia acasa. Atit am vrut sa spun, nu va mai plictisesc cu acest subiect tabacit de mine pe bloguri in 2008. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
CONTINUARE P.S.   http://odoricai.blogspot.com/  (am dat dovada de pudibonderie si nu am putut scrie totul aici)
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu