Frigiditatea si impotenta: cauze spirituale si vindecare

In spatele tuturor problemelor sexuale se afla teama. Intre orgasm si moarte exista o anumita legatura. Orgasmul ne ameninta eul, pentru ca el declanseaza o forta pe care noi nu o mai putem conduce si nici controla cu egoul nostru. Toate starile extatice si euforice – indiferent ca sunt de natura extatica sau religioasa -declanseaza intotdeauna la om simultan o atractie fascinanta, si o mare teama. Frica este preponderenta in masura in care omul este obisnuit sa se controleze. Extazul inseamna pierderea controlului.
Controlul de sine = refularea in inconstient a impulsurilor respinse de societate
Controlul de sine este evaluat in societatea noastra drept o calitate deosebita si, de aceea, ea este inoculata cu harnicie si copiilor (“aduna-te acum!”). Capacitatea unui ridicat control de sine usureaza considerabil convietuirea sociala, dar reprezinta totodata expresia incredibilei falsitati a acestei societati. Controlul de sine nu inseamna nimic altceva decat refularea in inconstient a tuturor impulsurilor care nu sunt binevenite intr-o societate, in felul acesta, impulsul dispare din sfera vizibila, dar se pune intrebarea ce se petrece in continuare cu impulsul disparut. Si deoarece implinirea impulsului tine de natura acestuia, el va avea in continuare tendinta de a reveni in sfera vizibila, si astfel omul trebuie sa investeasca incontinuu energie daca vrea sa suprime si sa controleze in continuare impulsul refulat.
Aici ne devine limpede de ce ii este omului teama de pierderea controlului. O situatie extatica sau euforica deschide oarecum „accesul la inconstient”, lasand cele refulate cu grija pana atunci sa iasa la lumina. Iar omul devine in asemenea cazuri atat de onest, incat se simte de cele mai multe ori penibil. Vechii romani stiau deja ca „In vino veritas – in vin se afla adevarul”. In timpul unei betii, dintr-un „miel bland” apare o agresiune salbatica, pe cand un „tip brutal” izbucneste in lacrimi. Situatia devine de-a dreptul onesta, dar ea da de gandit din punct de vedere social si, de aceea, „oamenii ar trebui sa se poata stapani”. In asemenea situatii pacientii unui spital sunt foarte onesti.
Orgasmul = renuntarea la eu
Daca omului ii este teama sa nu-si piarda controlul si, de aceea, exerseaza zilnic controlul de sine, ii este adesea dificil sa renunte, in cadrul sexualitatii, la controlul eului, si sa lase sa se intample ceea ce se intampla. In timpul orgasmului, micul nostru eu – de care suntem mereu atat de mandri – este pur si simplu de negasit. Eul moare in timpul orgasmului (din pacate, doar momentan, pentru ca altfel iluminarea ar fi considerabil mai simpla!). Dar cel care se cramponeaza de eu isi impiedica orgasmul. Si cu cat eul incearca mai
continuarea http://dariaion.blogspot.com/
Sursa:http://dosaresecrete.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu