Proiectul RMGC

Proiectul RMGC de la Rosia Montana si gazele de sist – a doua colectivizare a Romaniei

autor: FrontPress 03.11.2013

rosiaDoar un orb sau un trădător de țară nu vede că Guvernul Victor Ponta a scos țara la mezat. Asta după ce timp de 24 de ani clasa politică românească a patronat un sistem mafiot instituționalizat care a secătuit țara și a îndatorat poporul.
Proiectul vânzării pe nimic a resurselor aurifere de la Roșia Montană a intrat în linie dreaptă. Propunerea legislativă a Guvernului Victor Ponta de demarare a proiectului RMGC la Roșia Montană a fost cosmetizată de către o comisie parlamentară în speranța că lumea va fi din nou prostită iar manifestanții din toată țara, și din lume, vor înceta protestele. Un proiect care nu doar că ne va otrăvi, dar ne va lasă și fără importante resurse de aur și argint (plus alte metale prețioase), ne este vândut de către mai marii zilei drept un mare proiect din care vom beneficia cu toții. Minciuni meșteșugite în ambalaje contrafăcute. Totul pentru o companie străină, mai nimic pentru România și români.
În fiecare zi apar informații despre abuzuri ale unor firme obscure care intră pe proprietățile private ale oamenilor, în toată țara, pentru a face prospecțiuni în căutare de gaze de șist. Oamenii apelează în van la autorități. Jandarmeria Română și Poliția Română asigură paza utilajelor firmelor private care intră la furat pe terenurile oamenilor. Pe români nu-i apără nimeni. Parlamentarii ne explică la televizor cum vom obține noi independența energetică dacă vom renunța la gazul rusesc și vom cumpara gazul scos de Chevron din solul României. Din nou, se mizează pe minciuni abjecte pentru a ascunde vânzarea pe nimic a resurselor din subsolul țării.
În tot acest timp lumea este în stradă. La București, Pungești, Cluj și Brașov. La Madrid, Londra, Paris și Washington. Și în multe alte locuri din țară și din lume. Dacă la început Ponta și Stroe au mimat normalitatea și au permis oamenilor să-și manifeste liber opoziția față de proiectul RMGC sau față de exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică, acum manifestanții sunt bruscați, provocați, înjurați și etichetați drept neo-fasciști și eco-anarhiști. Persoanele mai vizibile din mulțime sunt amendate, anchetate și li se pun în cârcă dosare penale inventate. La fel cum comuniștii au încercat să le explice oamenilor cât de bine este cu colectivizarea, iar după ce oamenii nu se lăsau convinși încercau cu intimidări, amenzi, bătăi și pușcărie.
Asemănarea dintre strategia de colectivizare a României orchestrată de comuniști și strategia actualei puteri de a asigura o așa-zisă independeță energită a României este frapantă. La fel ca și comuniștii, USL-iștii au încercat de vorbă bună să ne bage gazele de șist pe gât. Acum au trecut la manipulări, minciuni, intimidări și anchetări. Exact ca și comuniștii. Noroc că noi nu am uitat prin ce-a trecut România. Este momentul să le reamintim celor care ne conduc că nu vrem ca istoria să se repete. De Dan Tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu