Ingrediente necesare pentru tort de clatite cu frisca si ciocolata:
Aluat:
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 2-3 linguri zahar
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 3 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- aprox. 2 cani faina
Crema:
- 300 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata alba.
Decor:
- 100g ciocolata neagra
Mod de preparare tort de clatite cu frisca si ciocolata:
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite. Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul pana cand isi dubleaza volumul.
Se ung clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se suprapun pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra topita si se decoreaza cu aveline din frisca. Tortul de clatite cu frisca si ciocolata, se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu