Liderul Jobbik

Liderul Jobbik prezent la “Marsul secuiesc”

autor: FrontPress 29.10.2013

VonaVona Gabor, liderul partidului radical Jobbik, a fost prezent duminică la “Marele marș al secuilor” din judeţul Covasna. Acesta declarase în vară, tot pe teritoriul României, că formaţiunea pe care o conduce“îşi asumă un conflict” cu ţara noastră, în numele “drepturilor maghiarilor”.
21Anterior, politicianul a fost ales sâmbătă pentru un nou mandat în fruntea partiduluîn cadrul unui congres care a avut loc la Budapesta. În cadrul lucrărilor, Vona a promis că prima vizită pe care o va face imediat după ce va fi ales va fi în așa-zisul “ținut secuiesc”.
S-a ţinut de cuvânt şi a venit duminică la Târgu Secuiesc, postând pe contul de Facebook şi nişte poze în acest sens. La manifestare a fost prezent și președintele UDMR, Kelemen Hunor.
toroczkaiRecent, un alt provocator şovin din Ungaria, Toroczkai Laszlo, liderul Mişcării tinerilor maghiari din cele 64 de comitate (HVIM), a fost oprit să intre în România, fiindu-i interzis accesul în țara noastră, deoarece acesta a fost dat în consemn, fiind considerat un pericol pentru ordinea publică și siguranța internă potrivit O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România. Organizația pe care o conduce are filiale și în Ardeal și promovează acțiuni ostile statalității românești. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu