Justitia din Romania !

Justitia din Romania are de invatat de la Bolivia! Fost presedinte arestat pentru privatizari frauduloase

autor: FrontPress 08.10.2013

boliviaPeriodic, diversi imi scriu povesti despre “justitia independenta” marca “DNA” sau “Danilet” sau “Papici”. De obicei, n-are sens sa discut cu asemenea speciemene, dar m-am gandit ca ar fi normal sa vin cu un exemplu de justitie independenta pentru a explica de ce “DNA” nu corespunde definitiei.
Pe omul din poza cred ca nu-l cunoasteti. Il cheama Ramiro Guerrero si este procurorul general din Bolivia. O tara deloc bogata, se afla in America de Sud, are trecut colonial, cu toate bolile si viciile sociale rezultante.
Acum cateva zile, procurorul a reusit sa bage sub arest la domiciuliu pe fostul presedite Jorge Quiroga care in perioada 2001-2002 a concesionat petrolul din Bolivia unor companii americane. Suna cunoscut, nu? Acum, procurorii vor sa-l bage la parnaie pe privatizatorul-sef pe care-l suspecteaza de “subminarea economiei nationale”.
In acelasi timp, Guerrero incearca sa obtina extradarea din SUA (pai unde fug cei mai buni si mai curati capitalisti de pretutindeni?) a unui alt ex-presedinte, Gonzalo Sánchez de Lozada care este acuzat de privatizari frauduloase, subminare a economiei nationale si abuz de putere (mister President a dat ordin politiei sa traga in niste protestatari care nu erau de acord cu vanzarea petrolului americanilor). SUA refuza sa-l extradeze pe fostul presedinte si pe doi fosti ministri acuzati in acelasi dosar.
Eu il suspectez pe Ramiro Guerrero de patriotism si de profesionalism. Mai mult, cred ca Guerrero (un tip deloc sfant, daca e sa credem ce scrie despre el presa pro-americana din Bolivia) chiar intruchipeaza conceptul de justitie independenta, fiind independent de indicatiile pretioase venite de la ambasada SUA. Cand apare un “Guerrero” la Bucuresti, mai discutam despre “justitia independenta” din Romania, ok? DeValentin Mandrasescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu