Prigoana

Prigoana antinationalista continua in Grecia: Zorii Aurii raman fara finantare

autor: FrontPress 23.10.2013

zorii auriiParlamentul din Grecia a adoptat cu 235 din totalul de 300 de voturi, în noaptea de marţi spre miercuri, un amendament care prevede suspendarea ajutorului de stat acordat partidului radical Zori Aurii, ai cărui şase deputaţi sunt inculpaţi pentru “apartenenţă la o organizaţie criminală”. Naţionaliştii eleni susţin însă că măsura este neconstituţională, părăsind sala în timpul votului.
Textul adoptat prevede “suspendarea oricărui ajutor din partea statului pentru un partid al cărui lider (…) sau o zecime dintre aleşi sunt acuzaţi de constituirea sau participarea în cadrul unei organizaţii criminale”. Adoptarea acestui amendament face parte din ofensiva Guvernului împotriva partidului, transmite Mediafax.
Mai mulți lieri ai partidului parlamentar grec au fost arestați recent, fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Trei inculpaţi, inclusiv liderul formaţiunii, Nikos Michaloliakos, se află în arest preventiv în penitenciarul Korydallos, situat în apropiere de Atena. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind constant 15-17 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu