Fiasco

Un fiasco de proportii

autor: FrontPress 24.10.2013

ponta SUAOricât ar face eforturi flașneta tv ce se autointitulează și Antena 3 să dezinformeze opinia publică românească vorbind despre succesul fulminant al vizitei premierului Pona în SUA, realitatea este cu totul alta. Din păcate, pentru România în primul rând, nu putem vorbi despre un succes, nici politic, nici diplomatic și cu atât mai puţin comercial al acestei noi deplasări a lui Ponta în SUA. Unii mai răutăcioși susţin că, în vară, când fusese tot acolo cu familia și cu bona, aceasta și-ar fi uitat la hotel costumul de baie și că doar la insistenţele ei s-a grăbit Victoraș să revină în SUA. Căci altfel ar fi trebuit să-i cumpere bonei un nou costum de baie, cu diamante Swarowsky, se înţelege.
Revenind la lucruri mai serioase, realitatea ne obligă să rămânem la judecățile formulate inițial: premierul României a trebuit să plece în SUA chemat de diverse firme de afaceriști veroși care-și văd periclitate afacerile spoliatoare. El a fost adus în SUA spre a fi obligat să dea asigurări că, odată reîntors acasă, va stopa elanul protestatar al celor care se opun jefuirii avuțiilor României. Gata cu democrația în România! Dacă ea afectează câștigurile marilor mafioți occidentali.
Ca nu cumva să își închipuie cumva premierul Ponta că el ar fi gaura din dodoașcă, după cum se exprimă, elegant și academic, unul din locotenenții motanului Felix, descins și el, în același timp, pe pământ nord american spre a mai împroșca și de această dată cu noroi amărâta asta de țară (căci doar așa se obțin premiile și diplomele mirobolante ce-i fac pe supușii motanului Felix să se creadă cei mai grozavi din Univers), premierul român a avut unul din cele mai umilitoare programe de întâlniri. Șefii firmelor ce râvnesc la bogățiile României nu s-au deranjat nici măcar să-l primească pentru o banală strângere de mână. Au trimis persoane de ranguri inferioare. Asta, poate, și spre a nu fi vreodată acuzați că ei au proferat amenințări și au făcut presiuni asupra premierului unei țări membre a U.E.
Pe filiera neoprotestantă a pastorului Mihai Gâdea, Victoraș a obținut permisiunea de a intra (pe ușa din dos) la Casa Albă, spre a se întâlni cu consilierii vicepreședintelui Biden. Și el un neoprotestant proeminent, de altfel.
În rest, risipă total inutilă de bani cu această deplasare. Căci lucrurile au rămas la fel ca înainte. Vulpoii nord americani nu vor să renunțe sub nici un chip la pradă: avuțiile României, iar România ripostat trimițând în luptă un prim ministru total nepregătit, orgolios, lipsit de tact, infatuat, dar groaznic de ahtiat de putere.
Cu astfel de indivizi, putem afirma că țara nu este absolut deloc pe mâini bune. La întoarcerea din această excursie inutilă, dacă ar avea simțul răspunderii, Victor Ponta ar face mai bine să își dea demisia. Ar scuti țara de umilința de a fi obligată să puină în operă cele convenite de el (sub amenințări și cu sula în coaste) la Washington. Că scopul deplasării lui: recuperarea costumului de baie al bonei, l-a dus la îndeplinire și nu va mai fi obligat la noi cheltuieli. În rest, nimic. Absolut nimic.
Un ultim aspect: de ani de zile, lătrăii motanului Felix s-au specializat de ani de zile în defăimarea României. După cum s-au autodemascat prin jalnicile lor transmisii din SUA, n-au pierdut ocazia de a face și acum. Marți seara, unul din interlocutorii lor, le-a dat o lecție excepțională de respect față de țara sa și de cei ce o conduc. Afirmații responsabile, echilibrate și de bun simț. De-ar da Domnul să aibă un pic de glagorie să înțeleagă, măcar în ceasul al doisprezecelea, lecția primită. Îi aducem aminte și pastorului Mihai Gâdea că nu e deloc creștinește să-ți vorbești de rău țara. Chiar dacă astfel mai poți obține tinichelele (sau premiile) pe care ți le oferă străinii. De Alin Druga – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu