Topul inteligentei



TOPUL INTELIGENŢEI. Cinci copii cu un IQ mai mare decât al lui Einstein

de Mădălina CHIŢU
TOPUL INTELIGENŢEI. Cinci copii cu un IQ mai mare decât al lui Einstein

Albert Einstein este recunoscut pentru mintea lui strălucită şi un coeficient de inteligenţă greu depăşit. Cu toate acestea, Business Insider a realizat o listă cu topul celor mai inteligenţi copii, al căror IQ este peste 160, atât cât avea Einstein, autorul teoriei relativităţii.
Pranav Veera este un puşti din SUA, care la 6 ani are un IQ de 176 de puncte. Acesta poate recita numele preşedinţilor americani în ordine cronologica, poate spune alfabetul invers, iar dacă i se dă o dată oarecare dintr-un an, poate calcula ce zi a săptămânii era atunci. La prima vedere, Pranav pare a fi un baieţel obişnuit care se joacă la calculator sau cu mingea. Însă, el nu e un copil obişnuit. Are un IQ de 176 de puncte, în condiţiile în care numai o persoană la un milion are acest scor.

Fabiola Mann este o adolescentă de 15 ani al cărei coeficient de inteligenţă este de 162. S-a născut în Goa, India, dar în prezent locuieşte în Marea Britanie. Tânăra îşi petrece timpul liber jucând şah, cântând la pian şi chitară. În plus, aceasta este expertă în karate.

● Britanica Olivia Manning are 12 ani şi un IQ de 162. Este recunoscută pentru abilităţile sale de a învăţa repede, ţinând cont de faptul că a reuşit să reţină toate replicile pe care le avea de pregătit piesa de teatru Macbeth, scrisă de William Shakespeare, în numai 24 de ore. Olivia Manning din Liverpool, Marea Britanie, a şocat pe toată lumea după ce i s-a calculat scorul la un test de inteligenţă, 162. Nu doar că fata este cu 2 puncte mai deşteaptă decât Albert Einstein şi Stephen Hawking, însă acest punctaj o plasează spre vârful topului celor mai inteligenţi oameni din lume. "Mie îmi plac provocările şi să-mi pun mintea la contribuţie", a declarat Olivia.

Jacob Barnett are la 12 ani un coeficient de 170. Puştiul din statul american Indian a fost diagnosticat la vârsta de 2 ani cu o formă de autism. Părintii se gândeau că micuţul va avea de suferit la şcoala din cauza bolii sale, însă au fost uimiţi când au văzut că fiul lor a făcut un puzzle de 5.000 de piese la vârsta de 3 ani. Jacob Barnett a învăţat singur algebră, geometrie şi calcule matematice, în doar două săptămâni, şi poate rezolva până la 20 de numere din Pi. A terminat liceul la vârsta de 8 ani şi de atunci se ocupă de astrofizică. Barnett este recrutat de Universitatea din Indiana pentru un post de cercetător.

● Britanica Victoria Cowie are un coeficient de inteligenţă de 162 de puncte la 11 ani. Cowie afirmă că este o fetiţă absolut normală, căreia îi place să rezolve puzzle-uri, să joace teatru, să danseze, să cânte la diferite instrumente, printre care pianul şi saxofonul. În plus, micul geniu spune că pe viitor va studia ştiinţele, sperând să devină medic veterinar. "Când voi fi mare, vreau să vindec animalele. Sângele nu mă impresionează şi iubesc animalele", a spus Victoria. Părinţii fetei au povestit că fetiţa a dat mereu dovadă de o inteligenţă ieşită din comun. În plus, ei au declarat că niciodată nu şi-au împins fiica de la spate. "Victoria face ce vrea, noi îi oferim doar opţiuni". În ceea ce o priveşte pe mama Victoriei, aceasta a declarat că deocamdată tot ce îşi doreşte de la fiica sa este "să îşi facă mai des curat în cameră".

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu