Nationalisti italieni


MII de nationalisti italieni au marsaluit impotriva politicianismului si a sistemului bancar (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 25.11.2012
Între 6.000 şi 10.000 de militanţi şi simpatizanţi ai organizaţiei radicale Casapound din Italia au mărşăluit sâmbătă pe străzile Romei împotriva guvernului Monti, a măsurilor de austeritate şi a sistemului bancar. În oraş a avut loc şi o contra-demonstraţia organizată de comunişti şi “antifascişti”. Nu au existat însă incidente, cele două demonstraţii având loc în zone diferite ale oraşului.
Marşul de sâmbătă a fost cel mai mare de până acum organizat de cei de la Casapound, o organizaţie denumită după poetul american Ezra Pound. Acţiunea s-a desfăşurat în ordine deplină, coloanele de tineri scandând pe întreaga durată a manifestaţiei slogane antipoliticianiste şi împotriva marii finanţe internaţionaliste.
Liderul organizaţiei, Gianluca Iannone, a declarat că, prin marşul din Roma, Casapound şi-a demonstrat maturitatea şi a acuzat presa de sistem că de-a lungul timpului i-a portretizat pe naţionalişti ca fiind doar nişte “brute violente”.
Inedită a fost prezenţa alături de activiştii italieni a unor sirieni, loiali regimului naţionalist-secular al preşedintelui Bashar al-Assad. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu