La granita iadului

Clubul de la Bucuresti! Romania Incotro?

de Marius-Adrian Porojnicu
Intrarea -sau, mai bine zis, nu- in  spatiul schengen, tine pagina intai a mass-media, de ceva vreme si nu degeaba !
Dupa ce am fost informati de seful statului roman si de guvernul roman ca Romania a luat toate masurile cerute, pentru a face posibila intrarea Romaniei in spatiul schengen,avem surpriza sa constatam ca….nu-i deloc asa ! Altfel, cum sa interpretam arestarile in masa, la vamile iadului nostru mioritic ?!? Dezvaluiri socante ne sunt livrate ora de ora si aflam ca sfanta spaga este singurul criteriu de trecere a acestor vami: cu sau fara marfa de contrabanda ! Dar mai ales cu ! Arestarile masive, ne arata ca vama era corupta in procent de 100%, dar ne mai arata si altceva: o structura piramidala, al carei varf se afla la cel mai inalt nivel al statului roman !!! Si daca am spus asta, atunci putem sa si observam ca, masura arestarii nu este destinata starpirii fenomenului {altfel, vedeam incatusati mai multi politicieni decat vamesi} ci-i doar praf in ochii Parlamentului European ! Ca tot veni vorba de Parlamentul European, eu cred ca tocmai aceste arestari, aduc argument intemeiat forului european, pentru a motiva neprimirea noastra in respectivul spatiu ! Dealtfel, inclin sa cred- judecand dupa probele pe care le instrumenteaza acum Parchetul, ca nu poate fi probat faptul ca vamesii pretindeau mita !! Concluzia, nu poate fi decat una : noi romanii, o sa intelegem ca masura U.E. a fost dreapta si ca -uite-seful tarii se implica in starpirea coruptiei…..
Hm ! Aiurea : asta ar vrea puterea sa intelegem, ca de inteles, noi intelegem altceva, ca doar nu suntem adusi cu pluta !
Noi romanii , intelegem ca puterea NU VREA sa renunte la respectiva fabrica de bani, ci mai degraba o sa bage in puscarie doar…hotii opozitiei, iar pe locurile ramase libere, o sa fie pusi hoti ai puterii,deci…. puterea vrea sa controleze ea singura “fabrica de bani” , de la granita iadului romanesc !
Sincer? Cred ca si Consiliul Europei, va intelege la fel: ca nu-s prosti bre , nu-s prosti !
Marius-Adrian Porojnicu
{va urma}
http://stareanatiunii.com/
http://singurafelina.blogspot.com/

3 comentarii:

  1. Bună Ziua ! Doamnei Odorica Ion !
    ~
    dacă acceptaţi O PROPUNERE !
    Eu vă mulţumesc pentru efortul dvs. REAL de "a aduce" aici, "la noi în 100 Ro" articole ALE ALTORA, spre citire şi "documentarea noastră".
    Însă, eu VĂ ROG:
    NU mai "aduceţi" ÎNTREG articolul, ci suficient cât să atragă atenţia, apoi oferind ADRESA UNDE POATE FI ŞI COMENTAT !
    Este o evidentă lipsă de respect, faţă de autorul "de împrumut", de care însă ... eu SUNT SIGUR că nu v-aţi dat seama !
    ~
    Vă asigur de întregul meu respect !
    Doamne ajută !
    ~
    Cornelius, :)
    PS: ... aveţi DOUĂ avataruri ¿ la mine pe Blog, la rubrica "Persoane interesate" !???
    Dacă NU, ... eu vă rog să-mi precizaţi CARE ESTE AL DVS., în caz contrar ... LE BANEZ pe AMÂNDOUĂ ! ~,

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi cer scuze, nu am inteles ce ati vrut sa ziceti. Dar faceti cum doriti. Am sa ma uit la dvs. pe blog. O seara frumoasa.
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am uitat la dvs. in blogul principal, nu m-am gasit nicaieri. Stiu ca nu mai apar cu blogurile mele, la persoane interesate peste tot. Dar nu am apelat, la nimeni sa ma ajute sa schimb aceasta situatie pina acum. Puteti sa stergeti orice, pus de mine, oriunde nu va convine.
    Numai bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere