Charlie Chaplin a fost tigan?

Totul porneşte de la un sertar blocat şi încăpăţânat. Intervenţia lăcătuşului, însă, a scos la iveală o scrisoare care oferă o nouă variantă privind originile celui mai cunoscut actor de comedie al lumii: Sir Charlie Chaplin.
O scrisoare care i-a fost adresată lui Chaplin, descoperită recent de familie, aduce informaţia că marele actor s-ar fi născut într-o comunitate de ţigani din West Midlands, relatează cotidianul britanic The Guardian, în ediţia sa de joi.
După ce văduva lui Charlie, Oona, a murit în 1991, fiica lor, Victoria Chaplin, a moştenit un birou care i-a aparţinut tatălui ei. Un sertar a rămas blocat, însă. Atunci când lăcătuşul l-a deschis, în sertar a fost găsită o scrisoare scrisă de mînă, cu un corp de literă mare. Era o scrisoare primită de Chaplin de la un octogenar numit Jack Hill, care i-a scris de la Tamworth, în anii ’70 pentru a-l informa că nu era unul dintre fiii celebri ai sudului Londrei, ci că venise pe lume într-o căruţă care aparţinuse mătuşii sale. “Ai fost născut la Black Patch, în Smethwick, lângă Birmingham”, îi scria Hill lui Chaplin.
The Guardian reaminteşte că certificatul de naştere al lui Chaplin nu a fost descoperit niciodată. Mama sa, Hannah – pe numele de fată Hill – provenea dintr-o familie de ‘călători’ (probabil “nomazi” – n.r).
La sfârşitul secolului al XIX-lea, Patch Black era o înfloritoare comunitate de tigani de la periferia oraşului Birmingham, ceea ce nu exclue posibilitatea ca Charlie Chaplin să fi fost un ţigan născut în comitatul West Midlands. Ideea de a rescrie istoria familiei Chaplin nu îl sperie pe Michael, cel mai în vârstă fiu rămas în viaţă, care a adus în atenţie scrisoarea redactorului The Guardian. “Scrisoarea trebuie să fi fost importantă pentru el, altfel de ce ar mai fi păstrat-o?”, se întreabă acesta.
Poate că un om care a fost reperat în 800 de locuri în acelaşi timp (la 12 noiembrie 1916, atunci când o izbucnire de isterie în masă l-a identificat pe Chaplin în numeroase locuri din America) este capabil să se fi născut şi în două locuri în acelaşi timp, comentează The Guardian, făcând aluzie la faptul că, oficial, Chaplin s-a născut la Londra. Pe de altă parte, ca şi restul rudelor sale, Michael se pregăteşte pentru o nouă fază din viaţa de după moartea tatălui său, comentează The Guardian. Casa familiei Chaplin, ridicată pe dealurile din jurul localităţii Montreux, va deveni în curând muzeu.
Sursa: Jurnalul.ro
http://blog.nouadreapta.org/ 
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu