Alianta

Alianta intre serviciile secrete TURCE si IRANIENE contra MOSSAD-ului

autor: FrontPress 06.11.2013

mossadVineria trecută, miniştrii de externe turc şi iranian au semnat un acord bilateral prin care cele două ţări se angajează să facă schimb de informaţii şi să împiedice serviciile secrete ale altor state terţe să colecteze date despre ele. Semnarea unui astfel de acord de către Turcia, membră NATO, ridică unele semne de întrebarea în regiune şi la Washington. Practic Turcia şi Iranul nu vor mai permite unor servicii speciale străine să folosească teritoriul uneia dintre aceste ţări pentru acţiuni de spionaj împotriva celeilalte. Principala ţintă a acestui acord sunt agenţii israelieni ai Mossadului.
De-a lungul anilor agenţii israelieni au fost acuzaţi că au efectuat o serie de acte de sabotaj şi că au săvârşit chiar asasinate pe teritoriul iranian. În plus, acum trei ani, mai mulţi agenţi israelieni infiltraţi în Republica Islamică au fost desconspiraţi de contraspionajul turc în timp ce se întâlneau pe teritoriul acestui stat, folosit regulat de Mossad pentru operaţiunile din Irak şi Iran.
Acest acord este încă un pas în plus făcut de Turcia cu scopul reorientării geopolitice a ţării, o putere economică şi militară regională, către Rusia şi aliaţii săi strategici, precum Iranul. Recent Ankara a mai solicitat intrarea Turciei în Uniunea Vamală Rusia – Kazahstan – Bielorusia. Sursa: FrontPress.ro
erdogan feb24 p

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu