:: Caruta cu prosti

Titlu*:Caruta cu prosti
Autor:*:http://simioncristian.wordpress.com/2010/10/07/caruta-cu-prosti/
Poza:
Articol*:România a ajuns la cel mai mic număr de salariaţi din 2000 încoace, după ce firmele au dat afară câte 30.000 de oameni pe lună în perioada ianuarie 2009- iulie 2010. După creşteri succesive, rata şomajului a început să se stabilizeze în ultimele luni, deşi, teoretic, ar fi trebuit să crească.

Rata şomajului a scăzut uşor în septembrie, până la 7,35% de la 7,39% în august. În prezent există în evidenţele ANOFM un număr de 670.247 de şomeri. Scăderea uşoară a ratei şomajului este un indicator clar al faptului că statul nu a început concedierile în sectorul public, deşi s-a angajat în faţa reprezentanţilor FMI să concedieze 90.000 de bugetari până la finele anului.

Deci grosul concedierilor vin din privat chiar dacă angajatorii se plâng adesea de faptul că legislaţia muncii este rigidă şi că este foarte greu să dai oameni afară. Cum se explică totuşi numărul mare de concedieri din ultimii doi ani? Cifrele privind numărul de concedieri nu intră în contradicţie cu procedurile de concediere. Dacă trebuie să dai afară, vei da afară oameni, pentru că legislaţia nu te împiedică să faci acest lucru. Problema este că legea impune ca, în cazul procedurii de concediere, să se ia în considerare mai întâi criteriile sociale, ceea ce înseamnă că angajatorul se vede uneori nevoit să concedieze angajaţii performanţi şi să-şi pună businessul în pericol.

După cum reiese, privatul găseşte soluţii! Oare când va pune şi statul umărul la această căruţă numită România?



Powered by EmailMeForm

Un comentariu:

  1. Romania a ajuns sa aiba cele mai multe articole pe internet despre dezavantajele ei si cele mai multe critici. Pana si melodii despre Romania

    RăspundețiȘtergere