Aparator al ZOOFILIEI


Aparator al ZOOFILIEI si promotor al avorturilor medaliat de autoritatile din Australia

autor: FrontPress 15.06.2012
Notoriul promotor al infanticidului și bestialității Peter Singer a fost recompensat, luni, cu titlul de Companion of the Order of Australia, cea mai înaltă distincție care se poate acorda în această țară pentru activitatea civică sau academică, informează portalul LifeSiteNews.com.
Infamul „bioetician” și teoretician al utilitarismului, profesor din 1999 la Universitatea Princeton, a primit distincția chiar la ceremonia organizată în onoarea zilei de naștere a Reginei (Marii Britanii) pentru „eminente servicii aduse filosofiei și bioeticii ca lider de opinie în ariile bunăstării animalelor și condiției umane.”
Dar care sunt meritele lui Singer, caracterizat drept „cel mai notoriu mesager al morții” de către episcopul de Melbourne, orașul său natal?
Profesorul este faimos pentru promovarea agresivă a infanticidului, bestialității (zoofiliei) și experimentelor pe bolnavii mental. Consideră că un animal adult are valorare socială mai mare decât un copil nenăscut sau un handicapat.
El respinge explicit sacralitatea vieții, argumentând că abilitatea de a comunica și conștiința sunt elementele centrale ale personalității și ceea ce diferențiază de fapt persoana de non-persoană. Decizia de viață sau moarte privind o persoană cu dizabilități trebuie lăsată la aprecierea „comunității”, în măsură să decidă pentru cei care nu își pot exprima singuri opinia. Evident, în acastă din urmă categorie se includ și copiii nenăscuți (Singer propune legiferarea avortului până la naștere) și persoanele aflate în stare de inconștiență sau pierdere a capacităților de raționare din cauza bolii (Alzheimer) sau unor incidente (comă în urma unui accidentelor, de exemplu).
În schimb, Singer apără „personalitatea” animalelor, fiind un susținător activ al „drepturilor animalelor” și totodată membru fondator al Partidului Verzilor (Greens Party).
Singer și-a primit recompensa împreună cu alți 380 de bărbați și 159 de femei. Companion of the Order of Australia este decernată de obicei celor care aduc o constribuție proeminentă științei, medicinei, artelor.
„Cu toate că sunt de acord că Peter Singer este cel mai faimos filosof al Australiei și desigur unul dintre cei mai cunoscuți filosofi din lume,” scrie pe blogul său Alex Schadenberg, director al Euthanasia Prevention Coalition, organizație care se opune eforturilor de legiferare a eutanasiei și sinuciderii asistate în lume, „consider ideologia sa filosofică drept incredibil de distructivă la adresa egalității ființelor umane. Odată acceptată, aceasta va duce la acceptarea infanticidului și eutanasiei oamenilor cu dizabilități și probleme cognitive.”
Un alt cunoscut promotor al acestor teorii este „bioeticianul” de origine română Julian Săvulescu, directorul Centrului Oxford Uheiro de Etică Aplicată, ai cărui discipoli au scandalizat recent opinia publică prin susținerea „avortului după naștere”.
Mai multe detalii despre utilitarism și alte teorii etice și antropologice, în materialul „Bioetica pe înțelesul tuturor” și de asemenea Cele cinci războaie din spatele dezbaterilor bioetice. De pe Cultura Vietii

2 comentarii:

  1. Si unde-i zoofilia? Daca un porc se împerecheaza cu o scroafa e normal, nu? Iar daca celalalt e porc, porc, n-avem de-a face decât cu un porc homosexual!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) O seara buna, Odorica

    RăspundețiȘtergere