Ciocniri violente


Ciocniri violente in Kosovo intre tineri sarbi si politie: zeci de raniti

autor: FrontPress 29.06.2012
Peste 50 de persoane au fost ranite in ciocniri ce au avut loc joi, cand autoritatile din Kosovo au deportat un grup de tineri vizitatori din Serbia, care acuza politia ca a folosit munitie de razboi impotriva lor. Una din persoane este grav ranita.
Grupul de 70 de persoane, majoritatea tineri din Serbia, se deplasa in doua autobuze catre Gazimestan, un punct istoric si religios apropiat de capitala Pristina, cand politia a decis sa-i trimita pe toti inapoi in Serbia intrucat tinerii erau “foarte agresivi, bauti si provocau politia si cetatenii”, scrie Reuters.
Ministrul de Interne din Kosovo, Bajram Rexhepi, a spus ca tinerii au aruncat cu pietre si alte obiecte grele in politisti imediat dupa ce au fost expulzati de pe teritoriul kosovar.
Autoritatile sarbe din domeniul sanatatii au precizat ca un sarb are rani care-i pun in pericol viata si cinci altii au fost spitalizati cu rani produse de arme de foc. In total, 20 de sarbi au primit ingrijiri in orasele Kursumlija si Prokuplje, in afara Kosovo.
Noua politisti au fost tratati la spital si alti 23 de politisti au suferit rani minore, a precizat ministrul de Interne. Politia a refuzat sa spuna daca a utilizat munitie de razboi.
Gazimestan este locul unde sarbii marcheaza batalia din Kosovo din 1389, cand sarbii crestin-ortodocsi ai tarului Lazar au pierdut o lupta in fata invadatorilor turci otomani.
Premierul sarb, Ivica Dacici, a afirmat ca incidentul aduce daune pacii si stabilitatii in Kosovo. De Ana Ilie – Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu