Cavou tiganesc demolat

Cavou tiganesc demolat in puterea noptii la Timisoara

autor: FrontPress 28.10.2011
De-a lungul anilor, Timisoara a capatat o reputatie negativa de oras al mafiei imobiliare tiganesti, al abuzurilor si al afacerilor dubioase cu cladiri situate in zone rezidentiale deosebite. Aceast flagel nu s-a extins insa doar in cartierele istorice sau centrale ale orasului ci a cuprins si locurile de veci. Dovada sta in faptul ca noaptea trecuta nu a fost una tocmai linistita in cimitirul din Calea Buziasului. Conform stirilor Pro Tv, o echipa de muncitori ai Primariei Timisoara a daramat un cavou care nu avea autorizatie de constructie si nu respecta regulamentul aprobat de consilierii locali.
Reprezentantii Primariei Timisoara s-au dus joi sa vada care este situatia in cimitirele din oras, unde in ultimii ani au fost ridicate mai multe palate tiganesti in miniatura pe post de cavouri. La unul dintre acestea, inspectorii au gasit cativa muncitori care construiau un monument funerar de dimensiuni considerabile, chiar sub ochii administratorului cimitirului.
Pentru ca ridicarea cavoului se facea fara autorizatie, iar inaltimea acestuia nu se conforma regulamentului cimitirelor din Timisoara, autoritatile locale au trimis, noaptea trecuta, o echipa de muncitori sa demoleze constructia. “S-a daramat”, a confirmat Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei. Potrivit acestuia, cei care ridicau monumentul ar fi trebuit sa astepte autorizatia, dar s-au grabit cu constructia.
In urma complicitatii administratorilor cimitirului la ridicarea constructiei ilegale, Primaria Timisoara a decis astazi rezilierea contractului cu firma care a concesionat cimitirul din Calea Buziasului. Deasemenea si inspectorii primariei care s-au facut de-a lungul timpului ca nu vad aceste nereguli ar putea fi chemati in fata Comisiei de Disciplina pentru neglijenta in serviciu.
Primaria Timisoara a castigat doua procese cu tiganii care sfideaza regulamentele locale prin cavouri impunatoare si are autorizatie de demolare a constructiilor. “Nu este permis sa fie astfel de cladiri in cimitirele din oras. Regulamentul o spune clar. Am castigat procesul, deci procedeele de demolare ale acestora trebuie sa inceapa”, a concluzionat viceprimarul taranist. Sursa: FrontPress.ro

2 comentarii: