Apple locul 2

Apple, depăşit în topul furnizorilor de smartphone-uri. Care este noul lider al pieţei

Samsung Electronics a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri după ce a devansat Apple în trimestrul al treilea, în contextul războiului tehnologic şi juridic dintre cele două companii, relatează Bloomberg.
Grupul sud-coreean a livrat 27,8 milioane de smartphone-uri în intervalul iulie-septembrie, în creştere cu 44% faţă de trimestrul precedent şi de patru ori mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Evoluţia i-a conferit o cotă de piaţă de 23,8%, potrivit companiei de consultanţă Strategy Analytics din Marea Britanie.
Apple, cu livrări de 17,1 milioane de aparate, a avut o cotă de piaţă de 14,6% şi a trecut pe locul al doilea, iar Nokia a rămas pe poziţia a treia, cu 14,4%.
Cota de piaţă a Nokia a scăzut de la 32,7% în urmă cu un an.
Apple, care a lansat iPhone 4S în această lună, a deţinut poziţia de lider de piaţă doar un trimestru, după ce a devansat Nokia în acest an.
Samsung s-a folosit de sistemul de operare Android produs de Google pentru a-şi mări vânzările de smartphone-uri Galaxy şi de tablete PC.
Profitul diviziei de telecomunicaţii a Samsung a crescut de peste două ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la nivelul record de 2.500 miliarde woni (2,2 miliarde dolari) şi a reprezentat 60% din profitul grupului.
Piaţa mondială a aparatelor smartphone a crescut cu 44% în acest an, la 117 milioane de unităţi, conform datelor Strategy Analytics.
Compania finlandeză Nokia a rămas lider pe piaţa mondială a telefoanelor mobile, care include şi aparatele mai ieftine, cu o cotă de 27,3%, în scădere cu cinci puncte procentuale, urmată de Samsung cu 22,6% şi LG Electronics pe locul trei.
Vânzările totale de telefoane mobile au crescut cu 14%, la 390 milioane unităţi.
Apple şi Samsung s-au acuzat reciproc în acest an de încălcarea patentelor pentru tehnologia folosită la telefoanele mobile şi tablete, iar cazurile se judecă încă la Milano şi Sydney.
Conflictul s-a acutizat în aprilie, după ce Apple a acuzat Samsung, în justiţia americană, că aparatele Galaxy copiază iPhone şi iPad.
Profitul Apple a crescut cu 53% în trimestrul trei, la 6,6 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 39%, la 28,2 miliarde dolari, însă rezultatele s-au plasat sub estimările analiştilor pentru prima dată în ultimii trei ani, din cauza cererii slabe pentru iPhone înainte de lansarea modelului 4S.
Vânzările noului iPhone 4S au depăşit 4 milioane de unităţi în primul weekend de la lansarea pe piaţă. pe 14 octombrie, depăşind un record anterior al Apple.
Samsung şi Nokia au lansat la rândul lor telefoane noi în această lună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu