Bioritmul organelor interne

Bioritmul cotidian al organelor interne este un mecanism foarte important, pentru fiecare dintre noi. Faptul ca stim cu ce se ocupa organismul nostru, la fiecare ora, din zi si din noapte, ne ajuta sa avem un stil de viata echilibrat, construit in favoarea noastra. Johanna Paungger şi Thomas Poppe sint doi dintre specialistii care au studiat bioritmul cotidian al organelor interne si au descoperit ca fiecare organ al nostru lucreaza la capacitate maxima, timp de 2 ore pe zi, in intervale orare bine determinate:
* stomacul, intre 7.00 si 9.00
* splina si pancreasul, intre 9.00 si 11.00
* inima, intre 11.00 si 13.00
* intestinul subtire, intre 13.00 si 15.00
* vezica urinara, intre 15.00 si 17.00
* rinichii, intre 17.00 si 19.00
* circulatia sanguina, intre 19.00 si 21.00
* sistemul energetic, intre 21.00 si 23.00
* vezica biliara, intre 23.00 si 1.00
* ficatul, intre 1.00 si 3.00
* plaminii, intre 3.00 si 5.00
* intestinul gros, intre 5.00 si 7.00
STOMACUL:

Intre orele 7.00 si 9.00, functiile stomacului sint maxime. Acesta este motivul pentru care MICUL DEJUN ESTE OBLIGATORIU si trebuie luat in liniste. Dimineata, in acest interval orar, trebuie sa consumam hrana solida, nu doar cafea. Micul dejun trebuie sa fie consistent si sa contina mincare de calitate nutritiva.
SPLINA SI PANCREASUL:

Ele functioneaza la cote maxime, in intervalul 9.00-11.00, dupa ce stomacul isi termina virful de activitate si trece la odihna. Intre aceste ore, nu este bine sa consumam alimente greu digerabile si nici dulciuri, pancreasul fiind cel care controleaza nivelul glicemiei. Splina trebuie ajutata sa functioneze bine, pentru ca ea raspunde de nivelul trombocitelor din singe.
INIMA:

Intre orele 11.00 si 13.00, inima lucreaza la capacitate maxima. In acest interval, evitati mesele copioase ! Altfel, luati din energia organismului rezervata pentru inima, ca sa dati sistemului digestiv.
INTESTINUL SUBTIRE:

El lucreaza maximum, intre orele 13.00 si 15.00, ghidat de sistemul nervos vegetativ, cu un important rol in digestie. Stresul sau nervozitatea pot intrerupe aceasta activitate. Din acest motiv, se recomanda ca prinzul sa fie luat in liniste, nu pe fuga, nu in timp ce si lucram, la serviciu.
VEZICA URINARA:

Intervalul ei de virf este 15.00-17.00. Are un rol foarte important, in procesul de detoxifiere, alaturi de rinichi. Din acest motiv, se recomanda ca in intervalul 15.00-19.00 sa se consume ceaiuri pentru detoxifierea organismului.
RINICHII:

Lucreaza la randament maxim, intre orele 17.00-19.00. In acest interval, puteti alatura ceaiului pentru detoxifiere, un masaj limfatic, ce va ajuta la curatarea si relaxarea organismului. Dupa ora 19, nu se recomanda consum mare de lichide.
CIRCULATIA SANGUINA:

Are o activitate intensa, intre orele 19.00-21.00. Specialistii explica astfel refuzul copiilor de a se culca seara, inainte de ora 9. Organismul uman nu este setat sa doarma in acest interval, pentru ca are altceva de facut.
ACTIVITATE ENERGETICA:

Este maxima, intre orele 21.00-23.00. In acest interval, organismul acumuleaza energie intr-o cantitate uriasa. Chinezii numesc acest interval “triplu incalzitor”. Pentru multi dintre noi, aceste 2 ore sint pline de vitalitate, iar specialistii explica astfel dorinta tinerilor de a petrece, intre aceste ore. Aceste ore nu sint recomandate pentru somn, ci pentru incarcarea energetica a organismului.
VEZICA BILIARA SI FICATUL:

Intre orele 23.00-01.00 se realizeaza intens functiile vezicii biliare. Secretiile ei contribuie la digestie si orice disfunctie a ei duce la mari dezechilibre, in organism. Persoanele care se trezesc des, in timpul noptii, ar trebui sa verifice daca vezica biliara si ficatul functioneaza normal. Stresul si mincarea grea, prajita, grasa, in timpul serii, impiedica buna functionare a bilei. Din acest motiv, cina trebuie sa fie usoara. In acest interval, se recomanda compresele umede si calde, aplicate in zona stomacului. Bauturile si alimentele reci nu sint bune, in aceasta perioada.
FICATUL:

Functioneaza intens, intre orele 1.00 si 3.00. Daca are structura deteriorata, in acest interval se poate reface. Este recomandata odihna, prin somn, intre aceste ore si o buna incalzire a corpului. In aceasta perioada, alcoolul si nicotina au efecte mult mai daunatoare, decit in restul timpului. Evitati-le !
PLAMINII:

Au activitate maxima, intre orele 3.00 si 5.00. Asa se explica accesele de tuse ale fumatorilor, dimineata, imediat dupa trezire. Plaminii au lucrat intens si elimina toate toxinele care nu au ce cauta in interiorul lor.
INTESTINUL GROS:

Intervalul lui de virf este 5.00-7.00. Hrana sta in intestinul subtire cca 2 ore, iar in cel gros, poate sta chiar 20 de ore. Scaunul subtire indica probleme de digestie, in intestinul subtire, iar constipatia indica o crestere a toxicitatii, in organism.
http://dorsidor.weblog.ro/
http://singurafelina.blogspot.com/

2 comentarii:

  1. Se pare ca cei doi specialisti au tras concluziile in perioada de maxima activitate a creerului, care, evident lipseste :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesante cele prezentate de tine, ar fi bine sa si tina cont de ele.Sunt destui oameni ce ignora totul.

    RăspundețiȘtergere