Sistemul economic

http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/
Reprezinta un ansamblu de institutii, activitati, legi, valori si motivatii in cazul carora, oamenii iau decizii economice.
Sistemul economic traditional este specific antichitatii si evului mediu si are ca si caracteristica faptul ca schimbul este slab dezvoltat, iar bunurile care se produc sunt pentru auto-consum. Sistemul economic modern are la baza schimbul pentru acest sistem sunt specifice doua tipuri de economie:
Primul tip- economia planificata: statul este principalul proprietar al mijloacelor de productie si cel care stabileste ce se produce, cum se produce si in ce cantitate.
Al doilea tip-economia de piata. Caracteristici:
Proprietatea privata, libertatea economica a agentilor economici, motivarea participantilor la activitatea economica, apare si concurenta, pretul este liber pe piata, iar statul are o interventie limitata in economie.
Ce este proprietatea?
Prin proprietate putem intelege ca este o institutie care confera un drept unei persoane asupra unor niste bunuri sau ansamblul bunurilor pe care le poate detine o persoana. Ea poate fi privata, publica sau mixta. Cea privata poate fi asociativa sau particulara

27 de comentarii:

  1. si daca mediul cu oamenii sant afectati negativ de catre proprietarii labili ... atunci familia are prioritate ... privatii labili sa mearga pe luna ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Teroarea Indobitocirii si Egoismul
    Justitia si legile FEMOSAN - cei care au dat statul in judecata ptr. salariile taiate cu 25 % se gandesc si la ceilalti romani , stiu sa vina cu solutii ptr. Romania ? Este grav ce se intampla , acum se va extinde mafia din justitie , stiu ce spun , au picat deja multi in aceasta capcana intinsa de forte oculte contrare poporului roman , dezbinarea printre puteri deocamdata datorita egoismului !

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine sa parasiti Bucurestiul si Parlamentul
    In fiecare zi , Pe fiecare scaun din parlament ar trebui sa existe inainte de a se aseza parlamentarii , o coala de hartie pe care sa fie scris mare despre impozitarea puternica a averilor facute cu statul , Parlamentul a devenit o tumoare plina de viermi si in putrefactie !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. - http://www.inpolitics.ro/sex-nebun-cu-sri-si-diicot-art63358.aspx - pai bine au facut SRI si DIICOT ca sa nu ajunga in posturi cheie prostituate care sa faca legi ptr. Structurile de Siguranta Nationala si ptr. ministerul Educatiei !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Poporul - CONJUCTURILE si RESURSELE
    Poporul este Hartuit cu , Constitutia in mana , fara a fi precizate Amanuntele din DIFERITELE SITUATII DATE de Razboiul Economic Actual si fara a se tine cont cine AJUTA Structurile de Securitate cand Siguranta Nationala a fost slabita prin trimiterea Ajutoarelor de orice TIP IN ALTE DIRECTII ptr. a se creea o diversiune DE HARTUIRE a POPORULUI ROMAN , INTELEPCIUNE si REORGANIZARE , vai de cei care se cred stapani pe situatie , Analizati mai bine CONJUCTURILE si RESURSELE de orice natura , la unii le place sa calce pe cadavre si pe ranitii de pe Campul de Lupta din Romania !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. - Stiati ca - Poti muri mai repede din cauza lipsei de somn decât din cauza înfometării. 10 zile fără somn sunt suficiente pentru a cauza moartea celei mai rezistente persoane În schimb, un om poate supravietui în medie doar cu apă, fără niciun fel de mâncare, timp de 30-60 de zile. deci asta fac acum cei din parlament si guvern - streseaza lumea pana nu mai are somn din cauza diferitelor probleme ... adica metode de exterminare ...

    RăspundețiȘtergere
  7. - spatiul schengen nu se poate ocupa de spitalele si bugetul tarii - deci Geoana si Compania sa se trezeasca !

    RăspundețiȘtergere
  8. - sa vedem cum se cere si impozitarea unor averi , succes - http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8026444-partida-societatii-civile.htm

    RăspundețiȘtergere
  9. Afacerile cu statul din zona puterii si opozitiei
    Televiziunile si media in general trebuie sa faca bilantul cu sumele din toate partidele cu toti oamenii ai tuturor partidelor care au facut si inca mai fac afaceri cu statul sa vedeti la ce informatii se ajunge si la sumele care se invart in zona opozitiei si in zona puterii - asa veti vedea cine profita mai mult de resursele Romaniei , internetul este plin de liste cu oameni si afacerile lor cu statul - se pare ca cele din zona opozitiei sant mai multe si mai profitabile - sa fie luati in calcul si prietenii politicienilor care coordoneaza aceste afaceri cu statul !

    RăspundețiȘtergere
  10. Opozitia , bebelusii arsi si CRIZA
    Daca cei din partidele de opozitie incetau sa mai faca afaceri cu statul , Romania acum nu mai era in Criza , nu mai ardeau bebelusi in spital , nu mai intra sanatatea in COLAPS , tineti minte ca exista mai multe afaceri cu statul la opozitie si prietenii acestora decat la cei din putere , acum va dati seama ce mai spune imnul nostru national .

    RăspundețiȘtergere
  11. FEMOSAN si viitorul unor cladiri si mijloace de transport mari de Persoane si echipament ETC.
    Trebuie redus Drastic consumul de Carburanti pe toate planurile acolo unde este posibil , ma refer la deplasari cu avionul , vaporul si trenuri in tara cat si in afara tarii - cauza si efect - veti vedea la stiri externe si interne - explozia presiunii dupa consum mare , este bine a se evita la maxim deplasarile mai ales externe din orice stat .

    RăspundețiȘtergere
  12. Starea de fapt si starea Natiunii
    1 . presedintele are treaba lui - 2 . opozitia sa-si puna fondurile la buget - 3 . poporul sa tina din scurt opozitia si astfel Guvernul se va da dupa popor ptr. ca nu va avea incotro , deci CHEIA se afla la OPOZITIE care are gura prea MARE !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. opozitia trebuie sa faca presiune ptr. folosirea a 5 miliarde euro din rezerva de stat ... daca opozitia nu poate rezolva cu guvernul inseamna ca trebuie sa plece la polul nord !

    RăspundețiȘtergere
  14. unii conducatori au frica de pierderea averilor si prostitutiei propriei lor mentalitati deci se autodistrug ... psihiatrie scrie si pe ei ....

    RăspundețiȘtergere
  15. Politia din Neamt
    Cercetati averea Sefului de Politie Neamt , daca a protejat oameni din politie cu averi dubioase si nu va grabiti sa fie inlocuit !

    RăspundețiȘtergere
  16. 30 miliarde euro ptr. buget respinsa la senat de catre TRADATORI
    http://www.realitatea.net/senatul-a-respins-taxa-pe-averile-mari-initiata-de-unpr-psd-a-ironizat-o_772522.html citez -
    Senatul a respins marţi legea privind taxa de solidaritate de 1% iniţiativa UNPR, după ce senatorul PSD Dan Şova a propus ca valoarea acesteia să crească la 10% pentru a aduce la buget aproximativ 30 de miliarde de euro.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bugetul tarii si Patriotismul
    in urma acestei postari cu anumite informatii http://antiignorantu.blogspot.com/2010/11/30-miliarde-euro-ptr-buget-respinsa-la.html , politicienii trebuie sa ia masuri si sa doneze din averile lor minim 10 % ptr. bugetul statului , facuta lista cu acestia ptr. a putea aprecia poporul roman cine este de partea lui si cine ignora problemele poporului , aici este vorba despre altruism si intelepciunea celor cu averi din ROMANIA .

    RăspundețiȘtergere
  18. Copiii si Romania
    http://www.realitatea.net/populatia-romaniei-nu-are-sanse-sa-creasca_772910.html A face copii in aceste vremuri inainte de a se pune ordine in politica haotica si de tip satanist din parlament , este o mare aventura pe terenul ocupat de satanisti si asasini economici romani si straini !

    RăspundețiȘtergere
  19. SuperGenocid si Ignoranta
    Afaceristii cu statul care nu doneaza la bugetul statului minim 20% din averile lor facute cu statul , trebuie sa paraseasca Romania urgent ca sa se evite un SuperGenocid Organizat in Romania . Parlamentarii trebuie sa voteze cu da acele legi cu impozitarea averilor , avertizarile au fost facute , bagati la cap bina ca in Romania sant si COPII , fiecare dupa puterea lui va judeca si analiza aceste situatii LIMITA !!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Puscariile , politica si Societatea
    Puscariasii din puscarii si fostii sa multumeasca parlamentarilor de dupa '89 Care au dat legi ptr. infiintarea unei asemenea societati care nu asigura locuri de munca si locuinte etc. Nu vreti sa aflati ce se intampla daca niste parlamentari cu averi facute cu statul intra pe mana unor recidivisti mai isteti care se pricep la politica .

    RăspundețiȘtergere
  21. Alt Guvern
    Cand Guvernul atat poate si duce atunci va apare alt guvern mai puternic care va salva Romania de la o Moarte Sigura , exista forte care nu pot fi pacalite de actualele obstacole si inginerii economice, Atunci sa va feriti cei care Stati lejer in Scaune privind si razand cum se SUFOCA ROMANIA !

    RăspundețiȘtergere
  22. Elitele Corupte si Rezultatul Eforturilor LOR ptr. nimicirea Romanilor
    asa se joaca si politicul corupt care joaca tara la jocuri de noroc - sa vedeti cum il joca o dependenta pe un indragostit ... asa este si in politica - http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/innebunit-de-gelozie-si-a-macelarit-iubita-care-l-a-stors-de-bani.html . Aici http://stirileprotv.ro/video/ea-isterica-el-somer-acum-si-fara-usa-la-casa-le-au-spart-o-politistii/60457457 se vede rezultatul ELITELOR CORUPTE din Romania - nimicirea psihica si economica a cetatenilor . Trebuie sa va treziti si cunoscutii sa nu mai pice in capcana chiar daca se supara niste politicieni .

    RăspundețiȘtergere
  23. Specialistii care fug
    Specialistii care ne fug in occident ptr. salarii mai bune ar trebui sa faca educatie cu parlamentarii care au votat impotriva unor impozitari pe averi , e nasol ca fug ca sobolanii in occident fara sa lupte cu sadicii din parlament .

    RăspundețiȘtergere
  24. Specialistii care fug
    Specialistii care ne fug in occident ptr. salarii mai bune ar trebui sa faca educatie cu parlamentarii care au votat impotriva unor impozitari pe averi , e nasol ca fug ca sobolanii in occident fara sa lupte cu sadicii din parlament .

    RăspundețiȘtergere
  25. Copiii si Traseele
    Trebuie sa stabiliti trasee sigure ptr. copii cand merg la scoala , va fi groasa treba in Romania , trebuie pregatite forte si din armata ptr. patrule si interventie in caz de nevoie ,politicul nu mai are puterea sa controleze ceea ce au facut notarii cu diferite persoane ... sume mari de bani ... unii stiu despre ce spun ... va fi razboi chiar pe strazi ptr. mari sume de bani , datorii etc. !

    RăspundețiȘtergere
  26. Ministrul si Fericirea
    http://www.realitatea.net/botis-guvernul-nu-ofera-fericire-ea-trebuie-cautata-in-munca_776964.html foarte bine spus , deci cei care fac afaceri cu statul sa treaca la munca nu la speculatii pe banii POPORULUI !!!

    RăspundețiȘtergere
  27. http://www.realitatea.net/antonescu-despre-transmiterea-onorului-din-basescu-n-boc-niste-nesimtiti-sunt-neam-prost_778423.html ia sa vina repede presedintele senatului cu lista celor care au votat impotriva impozitarii unor averi , altfel poate sa-si dea demisia ,si Ponta sa ceara buget la cei cu averi facute din afaceri cu statul !

    RăspundețiȘtergere