In cine putem avea incredere?

Reviste gratis. Mai multi sau mai putin ati intalnit unu sau doi pocaiti pe strada care tineau un om ocupat la povesti, unii chiar v-au batut la usa, insistand sa ii ascultati si incercand sa patrunda in casa si sa stea la povesti. O cafeluta mica sau un pahar de suc nu il refuza, dar noi refuzam sa ii primim in casa sau sa ii ascultam, pentru ca e pierdere de timp. Ei bine sa stiti ca nu e asa. Pentru ca nu e greu sa asculti un om care are anumite principii si din ce stie nu lasa, insa cand pleaca, ei sunt multumiti ca si-au urmat "scopul" si lasa ca amintire 1-2 reviste unele expirate. Nu e prima data cand ii primesc in casa si gata deja scriu despre ei. Din cand in cand mai vin in vizita si imi lasa reviste gen Turnul de veghe sau Treziti-va. Totusi cand religiile se bat cap in cap si se contrazic, mai bine zis oamenii care urmeaza religii diferite, in cine putem avea incredere? Cand urmasii unei secte incearca sa convinga pe altii ca secta lor e cea adevarata. Printre prostiile spuse de ei fara sa cunoasca adevarul, uneori il neaga avem de castigat din acele reviste, experienta si anumite informatii. Nu trebuie sa luam tot ce scrie in ele in considerare, doar ce ne intereseaza.
Ce gasim in reviste? Despre rugaciune, de ce ne rugam si catre cine si cum, pentru cine si ce sa ne rugam, unde si cand, rostul rugaciunii si cine ne asculta.
Ei bine toate aceste lucruri sunt doar o parte din ceea ce gasim in reviste si unele sunt destul de adevarate chiar daca nu au vreo dovada clara, altele povesti si exemple, alte articole informative si devieri. Da, deviaza. Dintr-un tantar ei fac cat un magar, dar nu sunt singurii pentru ca majoritatea religiilor fac asta. Nu mai e religia cum a fost odata, acum putem spune ca Biserica e un gen de Discoteca. Si da, mai fac cate-un ban "cinstit" si pun cinstit in ghilimele pentru ca suntem manipulati. Incearca sa ne faca sa credem in ceea ce vor, daca ei zic ca e alba, ceilalti trebuie sa creada. Dar sunt si altii care cunosc cate putin din fiecare si se autocunosc, iar autocunoasterea face totul, isi gaseste linistea si pacea si isi raspunde singur la intrebari.
Revin si vreau sa arat care este scopul unei reviste de genu din punctul lor de vedere. Si ei spun ca scopul este sa-i aduca onoare lui Iehova Dumnezeu, Domnul Suveran al universului. Asa cum un turn de veghe din vechime ii permitea cuiva sa vada pana departe, aceasta revista prezinta semnificatia evenimentelor mondiale din perspectiva profetiilor biblice. Ea le aduce mangaiere oamenilor cu veste buna ca, in curand, Regatul lui Dumnezeu, un guvern real instaurat in cer, va pune capat rautatii si va transforma pamantul in paradis. Revista isi indeamna cititorii sa creada in Isus Cristos ( ei scriu cu un singur i si Cristos cu C), care a murit pentru ca noi sa avem viata vesnica si care este acum Regele Regatului lui Dumnezeu. (Tot ei, alaturi de alti credinciosi spun ca Iisus si Dumnezeu este aceeasi persoana, in fine) Revista pe care Martorii lui Iehova o publica din 1879 spun ei, este apolitica si se bazeaza pe Biblie.
Aceasta revista nu se vinde, cine incearca sa vanda reviste de genu, incearca sa va prosteasca, deci atentie mare pentru ca ea este sustinuta prin donatii.
Totusi chiar daca unii care nu sunt martori, trebuie sa invete sa nu mai priveasca din aceasta revista sau aceasta religie partile rele, haideti sa privim si partile bune. Spre exemplu ei sustin ca indiferent de cultura sau religie, oamenii obisnuiesc sa se roage singuri sau in grup, locul unde se roaga, cand si cui. Deci putem afla cum se roaga oamenii si ce instrumente folosesc, chiar daca acestea sunt mai mult sau mai putin bune, pe langa asta ceea ce ma pasioneaza cand citesc din cand in cand cate-o revista sunt povestile pe care ei sustin ca sunt adevarate, in care oamenii au diverse probleme, mai grave si povesteste cum au reusit sa treaca. Sunt foarte implicati ceea ce este bine si tot ce am scris este din punctul meu de vedere, iar din punctul meu de vedere mai degraba as citi ce s-a intamplat cu o persoana necunoscuta decat sa citesc dintr-un ziar ce s-a intamplat cu o persoana de bani gata, caruia nu ii pasa de ceilalti care il citesc, il iubeste (vedete) si multi altii. Pana si droguri, tigari sau alte lucruri care dauneaza si provoaca dependente sunt luati oameni cu exemple, povestindu-si viata sau o parte din viata in care avea nevoie de ajutor si nu putea trece peste.

2 comentarii:

  1. İnteresantzi oameni aceştia zambitori, multumiti si plini de iubire ce traiesc in mijlocul naturii...Eu ıi numesc Dumnezeii de la semafor:)
    Respect convingerile religioase ale fiecarui om. Ale lui, pentru sine. Ca sa mi se para intemeiate si sa le accept, am insa nevoie de argumente si contradictii, nu de scenarii apocaliptice cu finaluri utopice. Imi plac oamenii care nu se sfiesc sa intrebe "de ce?", dar il accepta ca raspuns si pe "nu stiu".

    RăspundețiȘtergere
  2. in cei care nu se plimba aiurea prin lume sa caute fericirea fara sa stie ce-i aia ...

    RăspundețiȘtergere