TIMPUL

Timpul a capatat alt ritm, alta valoare. Ma rog in fiecare zi ca timpul sa se dilate, clipa sa devina secunda, secunda minut, minutul ora. Am nevoie de timp pentru a iubi, pentru a spune oamenilor importanti pentru mine cat inseamna ei in viata mea. Am nevoie de timp pentru a face ceva cu viata mea; ceva care sa aiba valoare cand eu nu voi mai fi.

Copil fiind, faceam atat de multe lucruri intr-o zi.. Ma plictiseam de joaca, de zi, asteptam cu nerabdare noaptea pentru a putea visa. Acum, imi cenzurez visarea, pentru a oferi sufletului putina placere, emanata de lectura, de scris.

“Pune mana si fa ceva. Astfel timpul nu-ti va fi dusman, ci aliat.” Paulo Coelho

Avem timp

”Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si amanuntele, avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem. Avem timp pentru toate. Nu e timp doar pentru putina tandrete. Cand sa facem si asta murim.” O.Paler

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu