Institutul “Ana Aslan”, executat silit de un mason!
Mason de frunte, unul dintre foștii directori din Institutul de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan“, se judecă cu instituţia de mai bine de cinci ani. Miza proceselor este funcţia de conducere, la pachet cu indemnizaţiile și sporurile lunare care ajung la o remuneraţie lunară de aproximativ 5.000 de lei.
Institutul reprezintă unul din brandurile de succes ale României peste hotare, în condițiile în care turiști străini vin special în țară pentru a beneficia de tratamente „anti-aging“ la prețuri avantajoase. Alexandru Dăescu vrea înapoi postul de director administrativ și a obținut pe 8 mai 2013 chiar și executarea silită a Institutului, deși a fost repus în drepturi și a fost despăgubit încă din anul 2007. Fostul director a reușit să convingă instanța de judecată că dreptatea e de partea lui, pentru a doua oară, în condiții discutabile, având în vedere că oricum funcția sa a fost desființată de Guvernul României în toate spitalele din România.
De curând, Institutul „Ana Aslan“ a contestat în instanță executarea silită, magistrații Judecătoriei Sectorului 3 urmând să ia o decizie cel mai probabil la toamnă, după vacanța judecătorească.
Câștiga 5.000 de lei pe lună
Alexandru Dăescu este un reprezentant de seamă al „Loji Concordia“, și nu este clar dacă apartenența sa la masonerie i-a fost de folos până acum. În mod sigur, a câștigat până acum toate conflictele de muncă cu angajatorul său, deși aparent, a părăsit postul de director administrativ în condiții legale. Alexandru Dăescu a obținut în acest an executarea silită a institutului, pe baza unei sentințe din anul 2007 a Tribunalului București, care anulase decizia de concediere și dispusese reintegrarea sa pe post, cu plata drepturilor salariale restante.
Ascensiunea lui Dăescu a început în anul 2006, o dată cu numirea pe postul de director administrativ, cu o delegație care urma să expire la organizarea unui concurs. În februarie 2007, el este eliberat din funcție. Liderul mason a dat în judecată Institutul, obținând reîncadrarea pe post și plata salariilor restante, care cu tot cu sporuri băteau către 5.000 de lei pe lună. „La 8 august 2007, intimatul a fost reintegrat ca director administrativ, cu delegație, până la ocuparea postului prin concurs și i s-au acordat toate drepturile salariale cuvenite și cheltuielile de judecată“ a arătat managerul Institutului Ana Aslan, dr. Viorel Ochiană, în contestația la executare înaintată magistraților. Ulterior, pentru postul de director administrativ s-a organizat un concurs, carea fost câștigat de o altă persoană, iar în ianuarie 2008, delegarea pe post a lui Dăescu a încetat, fiind încadrat ca șef serviciu tehnic. Salariul lunar era însă mult mai mic, undeva în jurul valorii de 2.000 de lei.
Postul a fost desfiinţat de Guvern
Au trecut de atunci 5 ani până ce masonul Dăescu s-a adresat din nou justiției, considerându-se nedreptățit, iar magistrații Judecătoriei Sectorului 3 i-au dat dreptate, dispunând executarea silită a Institutului pe baza sentinței din 2007 ! „Ana Aslan „ a formulat contestație, argumentând că dreptul de a cere executarea silită a unei decizii judecătorești se prescrie la 3 ani de la data sentinței.
„Subscrisa a pus în executare sentința încă din anul 2007…. Orice executare silită încetează dacă s-a realizat integral obligația precizată în titlul executoriu“ au arătat juriștii institutului. În plus, în urma apariției Ordonanței de Guvern 48/2010, postul de director administrativ a fost desființat, iar în acest moment nici o unitate spitalicească nu mai are în schemă acest post“ se precizează în contestație. Rămâne de văzut dacă argumentele lor vor conta în fața unei alte instanțe din Judecătoria Sectorului 3, aceeași instituție care a dispus reîncadrarea fostului director pe un post inexistent, în condițiile în care i se făcuse deja dreptate în urmă cu cinci ani! De Mihai Niculescu – Curentul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu