A murit cascadorul Ion Craciun - 66 de ani

Este o iarna a despartirilor si a pierderilor dureroase pentru cinematografia Romaneasca. Ne-am luat adio de la doi mari oameni ai scenei,sambata, cand Alexandru Tocilescu si Andrei Blaier au fost inmormantati.
Odata cu ei s-a dus, poate intr-o lume mai buna, si unul dintre cei mai prolifici cascadori ai nostri, Ion Craciun, zis si Rambo de Romania. A jucat in peste 300 de filme, dar, din pacate, in ultimii ani a avut parte de viata amara a artistului roman traind dintr-o pensie saracacioasa.
Cascadoriile cu cai au fost dintotdeauna specialitatea lui Nelu Craciun. Era un spadasin iscusit si nici lupta corp la corp nu ii era straina. Asa si-a capatat numele de Rambo, pe care l-a confimat in scena de bataie din filmul "Nea Marin Miliardar".
I-a avut colegi de platou pe celebrii actori francezi Gerard Depardieu si Jean-Paul Belmondo. Iar in anul 2000, acesta castiga impreuna cu asociatia de cascadori, premiul Hercule, echivalentul unui Oscar in bransa lui. Din pacate, saracia l-a tinut acasa.
Un infarct l-a luat pentru totdeauna dintre noi la varsta de 66 de ani. Dar apropiatii lui sunt convinsi ca si saracia i-a grabit sfarsitul. Avea o pensie de doar 460 de lei pe luna. Cu gandul la exemplul lui, Asociatia Cascadorilor vrea sa propuna Parlamentului o lege privind stabilirea unei rente viagere pentru cascadorii pensionati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu