Germanii vor renuntarea la EURO

Majoritatea germanilor vor renuntarea la moneda EURO

autor: FrontPress 05.12.2011
Un sondaj realizat pentru revista Focus arată că 60 la sută dintre germani cred că renunţarea la fosta monedă naţională în favoarea euro nu a fost o idee bună. Potrivit aceluiaşi studiu, la zece ani de la intrarea în circulaţie a euro, 85 la sută dintre persoanele intervievate consideră că moneda unică a determinat o creştere a preţurilor. Trei sferturi dintre germani consideră că vechea lor monedă, Deutsche Mark, era mai stabilă în raport cu monedele străine decât este în prezent euro.
Acest sondaj a fost realizat de institutul TNS Emnid pentru Focus, pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane, dar revista nu precizează data la care a fost efectuat acesta, scrie Mediafax.
Anult trecut, în aceeaşi perioadă, într-un sondaj publicat de cotidianul Bild, puţin peste jumătate dintre germani (51 de procente) se declarau nemulţumiţi de euro iar 49 la sută doreau revenirea la Deutsche Mark.
În tot acest timp, politicienii de la Berlin continuă să afirme că adoptarea euro a ajutat foarte mult economia germană, bazată pe exporturi, şi că nu vor lăsa moneda unică să se prăbuşească, chiar dacă acest lucru ar însemna şi cedarea suveranităţii naţionale. Sursa: FrontPress.ro
http://odoricaion.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu