Premierul terorist al KOSOVO a urat de CRACIUN tuturor crestinilor “PASTE FERICIT”
Premierul musulman din provincia separatistă Kosovo, Hashim Thaci, a dorit să felicite Vaticanul şi pe toţi creştinii din lume cu ocazia Naşterii lui Hristos dar nu a reuşit decât să comită o gafă monumentală. Acesta a încurcat practic Paştele cu Crăciunul în comunicatul de presă oficial, transmite Itar-Tass.
“Paştele este una dintre cele mai importante sărbători ale lumii catolice. Îi felicit cu ocazia acestei sărbători pe toţi creştinii, mai ales pe membrii comunităţii internaţionale care se află în Kosovo”, se spune în comunicatul transmis de biroul de relaţii cu presa al premierului Thaci. În numele guvernului de la Pristina, Thaci le-a mai urat cetăţenilor ca “sărbătorile de Paşti să le aducă mai multă căldură, fericire, speranţe şi succes, armonie şi pace”.
Potrivit Itar-Tass, eroarea este una explicabilă: majoritatea albanezilor kosovari sunt musulmani şi nu se descurcă foarte bine în sărbătorile creştine. În pofida acestui lucru, Crăciunul catolic şi cel ortodox de rit nou este în Kosovo zi liberă. Paştele catolic va fi marcat în 2012 pe 8 aprilie, iar cel ortodox pe 15 aprilie.
Hashim Thaci, terorist şi lider al lumii interlope
Hashim Thaci, alias Şarpele, a fost liderul organizaţiei teroriste Armata de Eliberare din Kosovo (UCK), susţinută logistic şi cu armament de SUA şi Albania. A intrat în politică încă din 1999, dar a câştigat alegerile abia în 2007 cu Partidul Democrat din Kosovo. Şi-a respectat promisiunile şi a declarat unilateral, cu spijinul americanilor şi al majorităţii statelor occidentale, independenţa provinciei separatiste. Legăturile cu crima organizată sunt însă şi în prezent de notorietate, existând numeroase articole pe această temă în presa internaţională.
În perioada în care Thaci a fost liderul UCK, cotidianul american Washington Times a dezvăluit că activităţile acesteia erau finanţate din traficul de heroină şi cocaină către ţările Europei Occidentale. După desfiinţarea UCK, odată cu încheierea conflictului din 1999, membrii fostei gherile albaneze au reuşit să intre în legalitate, infiltrându-se în Forţa de Apărare a Kosovo şi în Partidul Democrat. Liderii formaţiunii au apelat adesea la violenţă pentru a-şi intimida adversarii politici şi a menţine controlul politic pe plan local.
Kosovo, rana deschisă a Balcanilor
Din 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo. În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de aproximativ 90 la sută de etnici albanezi. Sârbii kosovari locuiesc în enclave şi în câteva zone din nord, aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro
«
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu