:: O viata banala, searbada si cenusie

Titlu: O viata banala, searbada si cenusie
Autor:: Odorica Ion
Poza: Neagu Djuvara.JPG
Articol: Asta traiesc eu acum o viata, banala, searbada si cenusie. Parca ar fi o viata, din alta dimensiune. Si vremea asta mohorita ploioasa ca de toamna tirzie, ma impinge la melancolie blegoasa. Inainte vreme demult, demult de tot, in familiile boierilor, mosierilor, sau in familiile din os domnesc cind unul dintre membrii familiei, tinar sau batrin, barbat sau femeie, din cine stie ce motive scapatau( saraceau), poate din cauza unei datorii la carti, (poker), sau in urma unui divort, sau din cauza traiului fara griji(risipa), la Paris, sau altundeva, in concluzie si-au risipit averea, atunci familia toata, cu cit era mai mare cu atit era mai bine, se sfatuiau si luau hotarirea poate chiar nu explicit, sa il gazduiasca fiecare pe rind, cit putea sa stea sau sa-l tina. O luna, 6 luni, un an sau mai mult la fiecare. Avea asigurata casa, masa, era servit fara a plati servitori, avea asigurate toate necesitatile vietii, fara nici o grija, in rind cu toti membrii familiei, !
cind se satura el de ei sau ei de el, atunci se muta la alta ruda cu arme si bagaje, si o lua de la inceput si asa mereu pina cind il lua Dumnezeu. Asta se facea pentru a nu face familia de ris, pentru a nu ajunge in drum, sau la vre-un adapost de noapte. Asa isi protejau reputatia marile familii, de boieri, mosierii sau din vechile familii domnesti. Asa as vrea sa fiu si eu cind ma plictisesc de viata asta cenusie. Daca nu sint mai tinara sa plec in alte tari, sa muncesc si sa schimb mereu decorul, in melancolia mea blegoasa, m-am gindit ca as fi vrut sa fiu in pielea acelor fericiti(nu nenorociti )ai soartei care, fara sa aiba grija zilei de miine aveau o viata variata, fara sa fie plictisitoare in nici un fel. Dar capul sus, pieptul inainte !!!! papapa
http://singurafelina.blogspot.com/

Visitor Ip: 85.186.214.25

Un comentariu:

  1. Nu credeam ca dati drumul la publicarea art.mele.Dar nu vad nici un impediment de asi face cunoscuta munca , instr.de Arte Martiale Yoga, Jujitsu. Care pot arata stapinirea tehnicii defensive de autoaparere la femei.Stiu ca in general femeile din Romania nu au nici un interes sa stapineasca tehnica defensiva de autoaparare. Ati vazut pe campionul mondial la jujitsu Seusei Anttony Bitton, cum a demonstrat, prin eleva sa, cum se poate bloca un barbat cu 2 degete puse la baza gitului. Ati vazut pe blogurile mele Odorica si Singura Felina blogspot. Pentru femeile care sint interesate le este de mare ajutor dar, nu si pentru celelalte care isi cauta clienti de zor, prin orice mijloace. In orice caz im portant este ca instructotii respectivi, vor sa faca cunoscute aceste sporturi in lume. Nu vad ce e rau in asta !!!
    Cu respect,

    Odorica

    RăspundețiȘtergere