:: Dansul pinguinilor portocalii

Titlu: Dansul pinguinilor portocalii
Autor:: http://simioncristian.wordpress.com/2010/06/30/dansul-pinguinilor-portocalii/
Poza:
Articol: Din '89 şi până azi statistica a dovedit că cei mai sârguincioşi votanţi sunt pensionarii. Un pensionar atât timp cât a fost convins asupra unei idei cu siguranţă că va merge la vot. Chiar mai mult, se va bate pentru dreptul său de a vota.

În mare parte, acesta este motivul principal pentru care politicienii alearagă înnebuniţi după voturile lor. Voturi sigure. O masă de manevră de circa 6 milioane de oameni.

Primul care a realizat forţa pensionarilor şi cât de importante sunt voturile acestora a fost Ion Iliescu. Această reţetă a fost adaptată şi prelucrată în zeci de feluri de aproape toţi candidaţii la presedinţie, pavând cu voturi sigure drumul spre câştigarea alegerilor, aproape de fiecare dată.

Mărirea punctului de pensie şi scăderea vârstei de pensionare au fost capetele de afiş din lunga listă cu promisiuni adresate pensionarilor. Pentru a atrage simpatia politică a acestor oameni s-au operat modificări la Legii Pensiilor cu o viteză abracadabrantă.

Motivele pentru care "mai marii noştrii aleşi" ezită în a lua decizii ce defavorizează pensionarii sunt mai mult decât evidente. Diminuarea pensiilor şi creşterea pragului de pensionare reprezintă sinuciderea politică pentru oricare politician, indiferent de notorietatea sa. Cine ar avea curajul să-şi asume o problemă politică atât de fierbinte şi de delicată?

Singurul căruia i se rupe de vuietul norodului este Zeus. Constituţia nu-i mai permite să candideze încă o dată. Sa nu-i dăm idei!

Visitor Ip: 86.35.6.50

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu