Povestea dragostei

POVESTEA DRAGOSTEI :)
Demult, undeva pe pamant, s-au adunat toate calitatile si simturile omenesti. Cand Plictiseala a cascat a treia oara, Nebunia, nebunatica ca inotdeauna, a propus:

- Hai sa ne jucam de-a v-ati ascunselea! Intriga si-a ridicat ispitita sprancenele, iar Curiozitatea, neputand sa se retina, a intrebat:

- V-ati ascunselea? Ce mai e si aceasta? Este oare vreun joc? Nebunia a explicat ca-si va acoperi ochii si va numara pana la un milion, in timp ce toti ceilalti se vor ascunde, iar cand numaratoarea va lua sfarsit, primul ce va fi gasit ii va lua locul si astfel jocul va continua … Entuziasmul a luat-o pe Euforie, iar Bucuria a executat intr-atat de multe tumbe, incat chiar si Indoiala s-a lasat convinsa, ba mai mult, chiar si Apatia cea mereu bosumflata si neinteresata …. Insa nu toti au acceptat sa ia parte la aceasta activitate. Adevarul a preferat sa nu se ascunda:

- De ce sa ma ascund cand pana la urma tot voi fi decoperit? Aroganta a considerat acest joc ridicol ( ceea ce o deranja cel mai mult era faptul ca ideea nu-i apartinuse ), iar Lasitatea a preferat sa nu indrasneasca. Unu, doi, trei, a inceput nebunia sa numere. Prima care s-a ascuns a fost Lenea, care, ca intotdeauna, s-a culcat in spatele celei mai apropiate pietre. Credinta s-a inaltat spre cer, iar Invidia s-a ascuns in umbra Triumfului, care, prin propriile sale forte a ajuns in coroana celui mai inalt copac. Generozitatea aproape ca nu reusea sa se ascunda, fiecare loc pe care il cauta parand sa fie mai potrivit pentru un prieten de-al ei decat pentru sine. Un lac de cristal? Locul ideal pentru frumusete! Scorbura unui copac? Locul ideal pentru Rusine! Zborul unui fluture? Minunat pentru Voluptozitate! Rafala unui vant? Magnific pentru Libertate! In sfarsit s-a ascuns intr-o raza de soare. Egoismul, dimpotriva, si-a gasit un loc convenabil chiar de la inceput, numai pentru el! Minciuna s-a ascuns la fundul oceanului (adevarata minciuna in realitate s-a ascuns dupa curcubeu!), iar Pasiunea si Dorinta in craterul unui vulcan. Neatentia … pur si simplu a uitat unde s-a ascuns … dar aceasta nu este atat de important! Cand Nebunia a ajuns la 999.999, dragostea nu isi gasise inca o ascunzatoare pentru ca fusese atat de ocupata … pana cand a observat o tufa de trandafiri si, profund impresionata, s-a ascuns intre flori. „Un milion!” a numarat Nebunia si a inceput sa caute. Prima pe care a gasit-o a fost Lenea, la numai 3 pasi. Dupa aceea Credinta a fost auzita discutand cu Dumnezeu despre teologie, iar Pasiunea si Dorinta au fost vazute facand vulcanul sa vibreze. Intr-o secunda ea a a gasit-o pe Invidie, deci nu a fost greu de dedus unde se ascundea Triumful. Egoismul nici nu a trebuit sa fie cautat, caci a iesit singur la iveala dintr-un cuib de viespi. Mergand atat de mult, i s-a facut sete, si venind sper lac, a descoperit-o pe Frumusete. Cu Indoiala a fost mai si mai usor, caci aceasta statea cocotata pe un gard, neputand sa decia unde sa se ascunda. Astfel ii gasi pe toti. Talentul – in iarba tanara, Frica – intr-o pestera intunecata, Minciuna – in spatele curcubeului (iarasi o minciuna … era totusi la fundul oceanului …), chiar si pe Neatentie, care a uitat pur si simplu de joaca. Numai Dragostea nu putea fi gasita. Nebunia o cautase in fiecare tufaris, fiecare raulet, pe piscurile muntilor, si, cand era aproape gata sa renunte, a zarit tufa de trandafiri infloriti … Cu un tepus ea a inceput sa indeparteze crengutele gimpoase, cand deodata auzi un tipat ascutit: spinii au impus ochii Dragostei. Nebunia nu stia ce sa mai faca pentru a-si cere iertare, a plans, a rugat, a implorat si chiar s-a oferit sa-i fie ajutor si indrumator.

Incepand cu acea zi DRAGOSTEA E OARBA SI NEBUNIA O INSOTESTE MEREU … " :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu