Pranz cu Julian Assange, scos la licitatie de WikiLeaks


Prânz cu Julian Assange, scos la licitaţie de WikiLeaks. (Foto: AP)


WikiLeaks, specializat în publicarea de documente secrete, a scos la licitaţie un prânz cu fondatorul său, Julian Assange, în scopul de a strânge fonduri pentru activitatea sa pe Internet, relatează AFP, citat de Mediafax.
Opt locuri sunt în joc de luni pentru acest prânz într-unul dintre "cele mai bune restaurante din Londra", potrivit site-ului american eBay.
Miercuri după-amiază, principala licitaţie era de 700 de euro (1.000 de dolari), eBay promiţând că suma totală din vânzare va reveni WikiLeaks.
Prânzul va avea loc de la 12.00 la 15.00, sâmbătă 2 iulie, şi va fi urmat de o discuţie publică între Assange şi filosoful sloven Slavoj Zizek pe tema impactului WikiLeaks.
Assange se va întoarce apoi în vila situată la 200 de kilometri nord-est de Londra în care este consemnat la domiciliu de la eliberarea sa pe cauţiune în decembrie, în aşteptarea unei decizii finale a justiţiei britanice privind eventuala sa extrădare în Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale.
Justiţia britanică va analiza la 12 şi 13 iulie apelul său împotriva extrădării, care a fost validat în februarie.
Assange, de naţionalitate australiană, a negat permanent faptele de care este acuzat. Susţinătorii lui afirmă că acesta este victima unui complot după divulgarea, de către WikiLeaks, a unor documente oficiale şi secrete, care au deranjat Washingtonul şi numeroase alte capitale.
http://romanialibera.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu