Sint dezamagita de viitorul nostru



Foto: eu 15 iunie 2011.
Sint dezamagita si speriata de viitorul nostru. Cu cit ma gindesc mai mult la  situatia noastra ca natie, cu atit vad lucrurile in negru. Parca as fi intr-o camera, fara ferestre doar cu ziduri groase. Cum am ajuns aici???? Nu ma  las prostita ca, criza mondiala e de vina. O fi si ea o mica parte. Doar ne aducem aminte de cuvintele presedintelui care spunea ca, nu si-a propus sa  faca ceva ca sa iesim din criza(2008) si totusi l-am ales. Sub umbrela crizei, stapinii nostrii fura tot si viitorul nostru.
Dar  noi ca popor sintem gasiti vinovati, in timp ce totul se deruleaza in jurul nostru vertiginos, fara ca noi sa putem face ceva pentru  noi, pentru familiile noastre, pentru copii nostrii, pentru  viitorul nostru apropiat sau indepartat.Cu cita ura si rautate aud mereu spunindu-se, reduceri de personal. Dar in spatele acestor reduceri sint oameni, sint familii, sint copii, sint tragedii. Reduceri de personal, dar preturile cresc si ele,  spuninduni-se ca trebuie sa ne aliniem la preturile europene. Dar cind s-a stabilit cu U.E.   ca pina in 2012 ne vom alinia la gaze si toate celelalte utilitati,  trebuia sa fie salariul 450 de euro minim. Dar acum la ce salariu sintem? Sintem abandonati si in  fata ungurilor  si cit de curind vom face parte din Ungaria. Ginditi-va la luptele care s-au dat pentru Ardeal.
Nu vad bine situatia tarii, a noastra ca popor, a fiecarei familii si a fiecaruia dintre noi in parte.
Trebuie sa ne trezim odata, macar pentru urmasii nostrii gindindu-ne la inaintasii nostrii care au luptat cu arma in mina, pentru  tara noastra si mai ales pentru Ardeal.Eu le-am vazut  amaraciunea din ochi si lacrimile  luptatorilor, nemultumiti de situatia tarii noastre, la sfirsitul razboiului.
Am sa scriu mai des despre aceasta situatie catastrofala in care ne aflam, ca doar atita pot sa fac singura.  Curaj!!! Viitorul urmasilor nostrii sta in mina noastra. 
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://odorica-singurafelinanoua.blogspot.com/

4 comentarii:

  1. La tăţ' ni-i greu! Dar, mă bucur că aţi primit ce meritaţi, pentru greşelile comise. Nasol că sufăr eu şi o întreagă generaţie ce vine din spate pentru greşelile "înţelepţilor".

    RăspundețiȘtergere
  2. Alin, ce voiai sa facem ? Acum tinara generatie de ce nu face nimic? Acceptati toate cretinitatile si toti cretinii, cu minti infantile si picati in extaz, in loc sa incepeti prin a lua atitudine. Eu am pus la dispozitie blogurile mele, (de aceea am atitea) tuturor celor care vor sa isi exprime revolta. Pina acum nu au fost decit mesaje timide pe mail. Acesta este singura revolta. Cu bine,
    ODORICA

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. În primu' rând, trebuia, la momentu' oportun să înţelegeţi aşa cum trebuie democraţia, şi să fi făcut lucrurile cum trebuie. V-aţi complăcut cu rahatu'. Tânăra generaţie nu face nimic pentru că nu poate. Iar cei ce fac ceva şi îi felicit pentru asta, deşi n-aş face ca ei, sunt cei care pleacă afară să studieze sau să muncească. Sistemul de învăţământ e praf şi nu îi inspiră nimic noii generaţii. Nu scoate decât cretini pe bandă rulantă. Noua generaţie e cam legată de mâini...

    Las', nu te umfla în pene că ai pus blog-uri la dispozţie. Nu blog-urile sunt soluţia. Şi mai ales, nu rahaturile pe care le înşiri aici de fiecare dată.

    RăspundețiȘtergere