Ce a descoperit NASA? 15 noiembrie 2010

Toata lumea se intreaba ce a descoperit NASA? Si unde se afla acel "ce stim noi ce" "obiect" descoperit?

Ei bine Nasa nu a descoperit nici un obiect,si in nici un caz in apropierea pamantului nostru.Mai degraba in imediata apropiere a Caii Lactee,adica galaxia din care face parte si sistemul nostru solar.

Gamma-ray bubbles

Pe ilustratia de mai sus sunt reprezentate cele doua bule spatiale emitatoare de raze Gamma, care patrund inspre exterior din Calea Lactee,care sunt considerate a fi aproape la fel de mari ca si galaxia noastra insusi(Calea Lactee).

Astronomii uimiti au spus Marti ca au descoperit doua bule masive de radiatii Gamma de inalta intensitate,care se intind 25000 de ani lumina sub-si deasupra galaxiei Calea Lactee.

"Sunt imense,au marginea ascutita,si contin foarte multa energie."a spus intr-o conferinta de presa astrofizicianul Douglas Finkbeiner din centrul de astrofizica Harvard-Smithsonian din Cambridge,Massachusetts.

Finkbeiner a condus o echipa care a folosit date obtinute timp de 2 ani prin Telescopul Spatial Fermi Gamma-ray al NASA.Astfel a descoperit aceste bule de raze Gamma,camuflate intr-o "ceata" de alte raze Gamma.

Aceea ceata apare in momentul in care particulele care se misca aproape cu viteza luminii interactioneaza cu gazul interstelar.

"In momentul in care am vazut fenomenul,prima mea impresie a fost, "Wow!" spunea astronomul David Spergel din Universitatea Princeton,la o conferinta de presa.Spergel,personaj care nu a fost implicat in cercetarea respectiva,a mai adaugat:"Noi credem ca stim foarte multe despre galaxia noastra,si totusi,aceste "bule",care sunt aproape la fel de mari ca si galaxia ,au fost omise pana acum."

Cercetatorii inca nu stiu de unde provin aceste bule de raze gama incarcate cu o energie imensa,insa faptul ca au marginile "ascutite" sugereaza faptul ca ambele s-ar fi produs la un singur eveniment.Finkbeiner spune ca a fost nevoie de eliberarea foarte rapida a energiei a 100.000 de supernove (explozie stelara).

O posibila teorie ar fi ca in centrul galaxiei ar fi avut loc o formare masiva si foarte rapida de stele cu viata de scurta durata,care au explodat,si au degajat cantitati masive de praf si gaze,de-a lungul a milioane de ani.

O alta posibilitate ar fi ca gaura neagra din centrul galaxiei noastre-care are o masa de aproximativ 4 milioane ori masa soarelui- a degajat un val de particule pe o perioada mai scurta de timp,posibil intre 10.000 si 100.000 de ani.

Desi nu exista dovezi ca gaura neagra ar avea un asemenea suvoi in zilele noastre,s-ar putea ca in trecut sa fi avut.

Galaxiile numite "Starburst",adica galaxiile unde se nasc foarte multe stele in interval scurt de timp,degaja de asemenea cantitati mari de gaze,care pot ajunge la distante foarte mari,chiar si pana in alte galaxii.

"Oricare ar fi sursa de energie din "spatele" acestor bule de raze Gamma,aceea sursa de energie este "conectata" la foarte multe intrebari fara raspuns din astrofizica," spunea Spergel.

Ce a descoperit nasa? 15 noiembrie 2010


Ce a descoperit nasa 15 noiembrie 2010

6 comentarii:

  1. Daca n'au gasit factura şi chitantza din dosarul Flota degeaba:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Ziua !
    ...
    ~
    Despre "bule", la ... modul general, eu am vorbit ... mai demult pe Blog (unul din cele 9), dar ... le conştientizam ... cam de pe la 4 ani !
    Deci, pentru mine ... au deja ... 50 de ani "vechime" !

    Pentru "cititor ... oricare", fac remarca :

    TIMPUL ... nu există !
    De altfel, nimic "nu" există, ... dar chinezii, asiaticii ÎN GENERAL, ... ştiau acest "aspect ... MINOR", încă de acum 8000 de ani, poate şi mai mult !

    Concluzionând:

    Ce a fost ... va mai fi ! (căci, aparţinând "VIITORULUI" ... încă nu s-a terminat !)

    Ce "vedem" NU este nimic alceva, decât UN GÂND ... din "capul ... meu" !
    Problema ... conflictuală şi paradoxală: acelaşi GÂND ... este şi în "capul ... tău" şi în "capul ... celor care acced ... în ZONĂ", bineînţeles, cu mici FLUCTUAŢII ... de altfel ... neesenţiale !

    ar mai fi, dar ... mă GRĂBESC, deoarece ... "NU mai am ... timp !"

    ~
    Celor care cred ... că am glumit (ori, poate ... înebunit, ţăcănit, mâncat USTUROI sau ŢELINĂ, două noi "halucinogene" !), pe aceştia îi invit ... să SE UITE în ... OGLINDĂ ! ... "TOT" Timpul !
    Vor ... "constata" ... că OGLINDA este GOALĂ, deoarece ... ESTE PLINĂ DOAR CU ... "EI" !
    ~
    Cornelius,

    PS: ... Păstrez GÂNDUL BUN ! ...
    PS 2: Vă mulţumesc pentru articol ! Este o informaţie importantă !
    ~,

    RăspundețiȘtergere
  3. N.A.S.A. si-a facut publicitate. Punct. Am inteles ca am facut parte dintre cele mai interesate natiuni, de continutul conferintei lor de presa, iar asta din cauza ca suntem, negresit, printre cele mai disperate natiuni si sunt sigur ca numarul romanilor care sperau ca oamenii aia de stiinta sa anunte Apocalipsa, a fost mai mare decat numarul de votanti ai lui Base.
    Pe mine m-a ajutat evenimentul asta, in sensul ca am inteles de ce religia e mai populara decat stiinta : e mai usor de explicat.
    Dar ia sa vezi acum, ca tot suntem noi americanofili, hai sa facem si noi, oamenii de stiinta romani, o N.A.S.A. si sa facem rating la cate o televiziune, ca noi avem mult mai multe si mai nedeslusibile gauri negre, decat ei.NASA noastra sa se numeasca N’ASA? (mai ales dupa ce papa toti banii de sponsorizare si pune sa se prostitueze toate gaurile negre si pe marea pitica porno o scoate la produs la OTV.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum de stii tu toate acestea? Totul este secret, sa nu mai spui la nimeni, sssss.
    Ca ne place sa ascundem gunoiul sub pres.
    Pa
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca s-ar descoperi ceva care ar pune in pericol omenirea sunt sigura ca nu am fi anuntati dinainte pentru ca o asemenea veste ar crea un haos total in toata lumea.

    RăspundețiȘtergere