RUGACIUNE PENTRU CEI SLABI DE MINTE


Am primit pe e-mail urmatorea rugaciune numita:
Rugaciune pentru boli si griji 
 

Dumnezeu - Tatăl nostru, plimbandu-se prin casa mea imi va lua toate grijile şi va vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus,
Amin. 

 Această rugăciune este puternica.  O binecuvântare vine la tine sub forma unui nou loc de muncă, o casă, căsătorie sau financiar. Nu desconsidera si nu pune întrebări.  Uita-te la ceea ce El face! 

Persoana aceea sustine ca aceasta este o rugăciune, lucru de care eu ma indoiesc sincer, pentru ca tu si toata familia ta sa fiti feriti de boli şi griji. Pentru ca nu se stie niciodata cum functioneaza daraverile cu divinitatea eu ti-am postat-o aici ca s-o cunosti si tu. Poate ca la unii merge. Poate ca merge la toata lumea crestina, poate numai la catolici sau numai la ortodocsi, sau poate ca nu merge deloc. Habar n-am . O fi stiind el, omul acela care a comus-o ceva, de e asa de sigur de folosul acestei ciudatenii. 

Cica sa nu pui intrebari... Ba din contra, iaca mi-am pus niste intrebari, iar dupa ce mi le-am pus am inceput, contrar indicatiilor primite, sa o desconsider . Habar n-am cine este cel care a inventat "rugaciunea" de mai sus, in orice caz nu un popa, ci mai curand o persoana "cucernica" New Age. 

De fapt, citind-o cu atentie, nici nu cred ca este tocmai o rugaciune, caci vad ca nimeni nu se roaga lui Dumnezeu, ci este ca un fel de autopromisiune, o autoprogramare mentala a actiunilor Lui viitoare probabile, date ca sigure...
Ce poa' sa-nsemne ca Dumnezeu se plimba prin casa cuiva? Probabil o traducere chinuita sau o biata reprezentare a divinului in forma umana? Nu stiu. Pai daca Dumnezeu se plimba de colo-colo, inseamna ca este "en passant" si nu omniprezent. 

Apoi gugumania flagranta ca, vezi Doamne, Dumnezeu vindeca in numele lui Iisus... O Jesus Maria! O Sancta Simplicitas! Ce inseamna asta? Ca Iisus i-a dat lui Dumnezeu dispensa sa vindece in Numele Lui? Ca a aparut o religie noua?
 
Mai zicea acolo, dar am sters prostia aia care era menita sa-ti umble la subliminal, ca trebuie sa o trimiti la 12 persoane. Sanchi-avioane! Este limpede ca este un aspirator de adrese de e-mail, provenind de la un nevinovat de ateu, sau si mai rau de la un spiritualistic sarac cu duhu... 

Daca nu te-am convins de inutilitatea ei, atunci, cu toata increderea si evlavia care-ti pleaca din inima, iar nu din creier, cand o vei primi de la vreun bun prieten de-al tau, fie el credincios sau superstitios, da-o si tu mai departe cui crezi, sau nu o da, dupa cum ti se arata.

2 comentarii:

  1. Astfel de mesaje primesc si eu destul de des. Dar ele imi arata masura in care sint echilibrata mintal, comparativ cu altii. Analizind rezultatul imi creste increderea in mine, ma face mai puternica. Asta este benefic:).
    O seara frumoasa
    Odorica

    RăspundețiȘtergere