Steag incendiat


Parlamentar maghiar retinut dupa ce a incendiat un steag al Israelului

autor: FrontPress 17.12.2012
1Poliţia ungară a reţinut un parlamentar al Legislativului de la Budapesta după ce acesta a dat foc unui steag israelian, în timpul unui protest anti-sionist desfăşurat zilele trecute în faţa Ministerului de Externe. La acţiunea organizată de două asociaţii naţionaliste au participat puţin peste 100 de persoane.
Balazs Lenhardt a fost ridicat de poliţişti vineri seara, dar a fost eliberat în cursul aceleiaşi nopţi, după ce a fost supus unui interogatoriu detaliat. Politicianul este un parlamentar independent, dar până nu de mult a făcut parte din formaţiunea naţionalistă Jobbik.
Într-un incident similar, desfăşurat în luna octombrie, reprezentanţii acestui partid au ars un steag al Israelului în faţa unei sinagogi din Budapesta, cerând guvernului maghiar să suspende legăturile diplomatice şi economice cu regimul de la Tel Aviv.
Liderul Jobbik, Gabor Vona, a denunţat cooperarea Ungariei cu administraţia israeliană şi a spus că “orice înţelegere între Ungaria şi Israel ar trebui suspendată”. Deasemenea, în luna noiembrie, responsabilul cu departamentul de relaţii externe al partidului, Marton Gyongyosi, a cerut Guvernului să întocmească liste cu evreii din ţară, motivând cu faptul că aceștia ar reprezenta “un risc pentru securitatea naţională”.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro
3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu