Infractori in Parlament


Marea dezamagire de la parlamentare: romanii care au trimis infractori in Parlament

autor: FrontPress 14.12.2012

S-a publicat în Monitorul Oficial: Avem un Parlament format de 588 de politcieni, senatori sau deputați. În condițiile în care populația României a scăzut cu aproape 3 milioane din 1992 și până în prezent, România a ajuns la performanța de a avea mai mulți parlamentari decât Congresul SUA, care are doar 535 de congresmeni la o populație totală de 310 milioane de americani.
Mai trist este însă adevăratul rezultat al acestor rezultate. Adevăratul rezultat nu este nici cifra de 588, nici procentele obținute de USL. E vorba de cei 22 de parlamentari care au fost aleși, chiar dacă aceștia sunt fie condamnați definitiv, cercetați penal și trimiși în judecată. Este pentru prima oară când într-un editorial nu critic clasa politică sau sistemul, ci pe românul de rând. Gangrena morală și oportunismul au ajuns la cote paroxistice în 9 decembrie 2012. Din dorința de a schimba o ciumă portocalie pe una roșie, românii nu au avut nicio problemă în a trimite în Parlament infractori și cercetați penali. M-a cuprins greața când am văzut la TV români cu priviri tâmpe spunând că au votat pentru schimbare, pentru o viața mai bună. Este absolut ilogic să te plângi de clasa politică, de situația economică când cu propria mânuță trimiți un infractor cunoscut în Parlament. Dintre toate relele, sistemul uninominal actual are măcar calitatea că pui ștampila pe un om, nu pe lista unui partid. Minimul de efort pe care revoluționarii de scrutin din România îl putea face înainte de a merge la vot era efortul de a se informa dacă alesul lor nu e infractor. Există presă, rea bună, cum o fi, există internet, există bun simț. Nu există, însă, nicio scuză.
Relu Fenechiu de la PNL, Marian Ghiveciu de la PSD, Dan Voiculescu de la PC,  Orosz Gergely de la UDMR, Marko Attila de la UDMR, Tudor Chiuariu de la PNL, Monica Iacob Ridzi, ex PDL, actual PP-DD, Sebastian Ghiță, PSD, Nicoale Vasilescu, PSD, Gigi Becali, PNL, Mircea Banias, PC, Antonie Solomon, ex PDL, actual PP-DD, Sorin Roșca Stănescu, PNL, Thuma Robert Petru Ștefan, PNL, Verginel Gireadă, PNL, Nicoale Bădălau, PSD, Miron Mitrea, PSD, Teodor Atanasiu, PNL, Liviu Dragnea, PSD, Dian Popescu, PNL, Ion Stan, PSD, Laszlo Borbely, UDMR, sunt fie trimiși în judecată, fie cercetați penal, fie condamnați definitiv, ca și Verginel Gireadă sau Nicoale Bădălău.
Veți spune că majoritatea absolută este la USL sau PP-DD, pentru că poliția politică a lui Traian Băsescu i-a persecutat pe acești politicieni în ultimii ani. Sigur că da, puteam să îl și scoatem pe Năstase din pușcărie! Există o diferență de nuanță aici: acești oameni sunt cercetați penali și trimiși în judecată nu pentru că au fost anit PDL, ci pentru că nu au fost la guvernare s-a permis luare de măsuri împotriva acestora. La fel cum mulți politicieni PDL vor cădea în perioada următoare, dar nu pentru că ar fi persecutați politic, ci pentru că s-a dat drumul la unele dosare reale, deloc fabricate.
Rămân însă românii. Mai debusolați ca niciodată. De dragul schimbări, de dragul unei vieți mai bune, au băgat 22 de penali în parlament. Cum ar putea acești oameni să ne schimbe viața în mai bine. Eu unul, nu pot să înțeleg. La fel cum nu pot să înțeleg ce e în capul unor conaționali de-ai mei. De altfel, încep să simt din ce în mai puțin compasiune pentru acest popor care își pune singur lațul. Moartea morală a unui popor, la fel ca și moartea morală a unui individ, este atunci când orice speranță moare, când renuțăm la vise, cum spunea atât de frumos poetul Radu Gyr. Iar când votezi foști securiști notorii, cu dosare penale, mi se pare că nu mai există nicio speranță, niciun vis, nicio dorință de mai bine. Doar prostie și ură. Sărbători Fericite, popor trist! De George Bara – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu