Rusia ???


Rusia?! Poate! Rusii?! Din ce in ce mai putini…

autor: FrontPress 28.12.2012
rusoaicaUnul din principalele atu-uri ale succeselor militare ruse din trecut a fost mai merau reprezentat, pe langa distantele colosale sau clima neprielnica, de numarul destul de mare al populatiei, diponibil pentru armata. Nu trebuie uitat ca in ambele conflagratii mondiale numarul de militari rusi a fost principala caracteristica a armatei. Au fost cazuri, mai ales in al Doilea Razboi Mondial, cand germanii au ramas efectiv fara munitie pentru mitraliere in fata puhoaileor rusesti.
Ei bine acest lucru s-ar putea sa fie curand de domeniul trecutului si asta din cauza unor problemelor demografice foarte serioase, probleme care sunt specifice nu numai Rusiei, ci intregii Europe, numai ca in cazul “ivaniilor”, problema demografiei este dublata si de cea a alcoolismului si consumului de droguri.
Astfel odata cu destramarea URSS, populatia rusa de origine slava a intrat intr-un declin care an de an se acceleraza prin numarul tot mai mic de nasteri, care nu reussete sa-i inlocuiasca nici pe departe pe rusii care… ies din peisaj, din motive naturale sau mai putin naturale. Populatia Rusiei a scazut de la 147 de milioane in 1989 la 142,5 milioane astazi si aceasta este doar o parte a problemei.
Cealalta fateta, desi poate parea ca are accente rasiste, este data de rata natalitati diferita, intre rusoaicele de origine slava si femeile de origine asiatica, rata foarte dezavantajoasa pentru slavi. Ori aceasta diferenta de natalitate a facut ca procentul rusilor non-slavi, in totalul populatiei, sa cresca de la 18,5% in 1989 la aproximativ 23% astazi.
Si acesta este doar varful iceberg-ului. Ultimele cercetari asupra populatiei Rusiei au aratat lucruri si mai grave. Astfel:
-60% din totalul populatiei este formata din batrani, copii sau oameni cu diverse dizabilitati;
Din aproximativ 20 de milioane de barbati apti de munca si pentru serviciul militar:
-un million se afla in inchisoare;
-un million se afla sub arme, incluzand aici si trupele paramilitare;
-cinci milioane sunt someri, slaba educatie, atitudine blazata sau sanatate subreda, oricum oameni de calitate slaba, care nu pot fi folositi decat pentru muncii necalificate;
-patru milioane sufera de alcoolism cronic;
-un million sunt dependenti de droguri.
Ori din cauza acestor probleme, generate de slaba calitate a barbatiilor apti de munca sau serviciul militar, celelalte fenomene, cum ar fi cresterea procentului de alogeni in totalul populatiei, sau rata scazuta a natalitati la rusoaice, sunt exacerbate si asta din doua motive foarte simple: daca barbatii rusi nu sunt capabili sa munceasca, atunci locul lor va fi luat de imigranti si femei.
Astfel o femeie care munceste este mult mai putin dispusa, de fapt nu isi permite financiar, sa dea nastere la mai mult de un copil, maximum doi. In acelasi timp nevoia de forte de munca va face ca numarul imigrantilor sa creasca in viitor, cu repercusiuni dramatice asupra echilibrului intre populatia rusa de origine slava si cei de origine asiatica.
Iar pentru ca problema calitati barbatilor apti pentru incorporare tot scade, Minsterul Rus al Apararii a luat deja decizia de a schimba legea care permite femeilor ruse sa faca parte din fortele armate, astfel ca in curand toate restrictiile vor fi cel mai probabil desfiintate iar femeile vor avea acces catre zone si functii militare, care pana mai ieri erau considerate tabu, in cadrul Armatei Ruse, zone cum ar fi Marina Militara, Fortele Aeriene sau chiar trupe combatante si unitati speciale. De George – Romania Military
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu