:: Viitorul incepe maine

Titlu*:Viitorul incepe maine
Autor:*:http://simioncristian.wordpress.com/2010/10/08/viitorul-incepe-maine/
Poza:
Articol*:Oricât m-aş ascunde zilele astea, nu am cum să scap de bombardamentul mediatic legat de Legea pensiilor. Involuntar mă gândesc la propria pensionare. Mă uit în jur şi înjur! Văd bătrânei aplecaţi nemeritat de nevoi şi de boală. Eu nu vreau să ajung aşa dar ce optiuni am? Pensia privată? Poate! În România pensiile private facultative sunt privite cu neîncredere şi nu orcine şi le poate permite. Această combinaţie de neîncredere şi lipsă de bani face ca doar 3% din românii activi să aibă pensii facultative. În ţările unde toate oraşele au apă caldă la robinet iar populaţia nu se spală la lighean, la vârsta pensionării cetăţenii au trei surse de venit: pensia de la stat, pensia privată ocupaţională (pilonul 2 de la noi) şi pensia privată facultativă. Aşa! se explică prezenţa bătrâneilor simpatici, proaspăt pensionaţi, ce se ţin de mână şi îşi trăiesc a doua tinereţe în România, la munte sau prin Deltă. Pentru că îşi permit!

Noi suntem o ţară cu 5,5 milioane de pensionari şi 4,3 milioane de contribuabili. Un angajat finanţează traiul unui pensionar şi un pic. În Uniunea Europeană, în medie, 4 angajaţi contribuie pentru un singur pensionar. În Romania, în anul 2050, se preconizează ca un angajat va susţine 4 pensionari. Într-un scenariu ceva mai pesimist, se prevede că populaţia totală a României va ajunge la 16 milioane, în aceste condiţii un angajat urmând să susţină 9 pensionari. După 2032 vor intra la pensie generaţiile supradimensionate de „decreţei" născuţi în anii '67, '68, generaţii ce insumează peste un milion de oameni.

Dacă cei mai mulţi dintre români vor fi pensionari, cine va mai plăti pensiile?



Powered by EmailMeForm

4 comentarii:

  1. Mereu am zis ca, nu mai comentez. Dar vreau sa atrag atentia ca in Romania nu sint decit 2.600.000 de pensionari care au muncit integral. Restul sint cei cu ajutor social, care nu au muncit niciodata si au minim 3.600.000 lei pe luna. Cei care sint pensionati de boala adevarata, sau boala inchipuita. Si tot felul de alte ajutoare care intra tot in bugetul de pensie care este insuficient. Asa ca si eu ma mir ca exista oameni care au muncit 20 de ani si nu au vechimea completa si au 4 mil.lei pensie pe luna si cei care nu au muncit niciodata si au 3,5 mil. pe luna.Sau cei de la Min. Finantelor care merg zilnic la serviciu si au raspundere si au tot 4 mil.lei pe luna. Totul este facut in asa fel, pentru a ametii oamenii si a creea confuzie. Pe vremea lui Ceausescu cei cu handicap major chiar (am avut un caz in familie), nu primeau nimic si nici cei care nu au muncit.
    Am vrut sa explic ca pensionari cu vechime integrala, deci adevaratii pensionari sint 2,6 mil.
    O seara frumoasa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand Agricultura va da roade puternice , nu va muri nimeni de foame in RO , asa ca pensionarii cu bloguri care se plang mai bine militeaza ptr. impozitarea averilor .... etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anti ai inteles gresit, eu am spus ca sint numai 2,6 mil. pensionari si restul sint bagati in bugetul de pensii. Ai tras concluzii gresite. Am auzit in mai multe rinduri la tv. ca in Bulgaria, nu se dau pensii de handicap. Pensia sociala pentru cei care nu au contribuit, bagata in bugetul de pensii a fost data pentru voturi. Asa ca atunci cind vor mai taia din bani, conducatorii tarii au pregatit terenul.Eu nu am de ce sa ma pling si daca as avea nu ajung aici sa cer atutor, ca doar familie de ce avem? Te rog sa reconsideri ca, nu a fost ceva legat de viata mea de pensionara, ci de cinismul coonducatorilor tarii care nu mai au ce fura.
    Cu bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  4. Odorica nu am spus de tine ... am facut o referire la modul general ... ptr. ca sunt multi pensionari cu bloguri sau cu rude ce au bloguri .

    RăspundețiȘtergere