De ce imi place mie Romania ?

Dap...suna aproape incredibil...in principiu daca ati intreba orice om normal(nu ma includ, dar ziceam ca), raspunsul ar fi ca de abia asteapta sa gaseasca o oportunitate sa paraseasca aceasta tara si sa nu mai auda de ea eventual pentru urmatorii 50 ani...ciudat...asa obisnuiam sa zic si eu deseori...si uite ca lucrurile se mai schimba..apar noi perspective, orizonturi si o idee poate schimba radical modul in care privesti lucrurile...e o nebunie pura cu tara asta(si mai ales cu locuitorii ei).

Si totusi ce mi-a venit v-ati putea intreba ?...bine zis...de o vreme(vreo cativa ani) parca am o usoara pasiune sa analizez momente, oameni si comportamente, precum si generalitati si particularitati(si culmea...imi place)...ce poate fi mai frumos decat aceasta tara(facem aici exceptie de ceea ce vreti voi...economie, stabilitate, infrastructura, nivel de trai, etc) ?...cat de pregatit pot sa fii in aceasta tara pentru viata ?...cel mai sau printre cei mai...ce ma face sa spun asta ?...pai multe...poate faptul ca suntem un popor atat de dezbinat, cu atatea influente si nationalitati, ingrijorati permanent de capra vecinului(care in principiu e ciuta, dar asta nu conteaza), caractere atat de asemanatoare in diferente, multe lucruri care se schimba de pe o zi pe alta, seriozitate volatila si eficienta oscilanta...intr-un cuvant, un mediu atat de prolific dezvoltarii personale...daca va uitati in jur, tarile straine Romaniei sunt chiar unite, isi protejeaza cetatenii, acestia tin unii cu altii si nu incearca sa rada in hohote de celalalt la prima perioada grea, exista o ordine, un respect mutual intre cetateni(pentru noi e plictisitor, deci nashpa)...asa ca...unde ai putea sa fii vreodata mai pregatit pentru viata decat in tarisoara asta scumpa, in care farmecul vietii este reprezentat de o singura regula...NU TE BAZA MAINE PE CEEA CE STII AZI !!! ?

Bineinteles, mi-ar placea sa ma plimb prin toata lumea, sa vad toate locurile frumoase de pe lumea asta(cand banii vor permite), sa reusesc sa fac schimb de experienta cu multi oameni de diferite nationalitati, sa imi deschid orizonturile pana la infinit si sa reusesc sa pastrez in suflet un coltisor din fiecare loc in care as merge...dar tot m-as intoarce sa vad frumusetea acestei tari, care nu inceteaza vreodata sa ne suprinda, sa ne supere de fericire si sa ne extazieze de stres si nervi...pana la urma...varful piramidei prin extindere, formeaza legaturile spre baza...cred ca nu mai e nevoie sa spun mai mult...

Deci ?...voi ce ziceti, sunteti la fel de impresionati de aceasta patrie-mama care ne trimite in fiecare zi spre o noua experienta care poate fi la fel de necunoscuta ca si cea de ieri ?...eu sunt din ce in ce mai fascinat si poate ca intr-o zi, ne vom da seama ca suntem unici in lume...dintr-o infinita gama de motive, calitati si mai ales datorita caracterelor...

Welcome back for those of you who love and heat this country !!!

6 comentarii:

  1. Corect! Cu cat e mai dificil mediul in care traim, cu atat suntem nevoiti sa ne dezvoltam aptitudini de care ceilalti nici nu au auzit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut articolul tau, poate si datorita faptului ca vad si eu lucrurile din perspectiva pe care ai descris-o. Si nu numai... ar mai fi multe de spus... de BINE despre Romania... Felicitari inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e Oana:)...ar fi prea multe de spus, si nu cred ca ar fi niciodata de ajuns pentru a descrie hotarele natale:)...multumesc mult:)..sau auzim de bine:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Destul de interesant acest articol si are continutul lui care e foarte bun. Daca as fi avut ceva de spus in plus as fi spus ceea ce a zis deja Mircea

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru parere Beto:)...o zi frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere