Romania sclavul UE



România este şi va fi sclavul Uniunii Europene aşa cum a fost aservită Imperiului Otoman. Nu dau doi bani pe tehnocraţii de la Bruxelles!

Scriam zilele trecute un articol despre pericolul centralizării excesive a puterii în Uniunea Europeană în detrimentul statelor naţionale (http://www.lovendal.ro/wp52/uniunea-europeana-illuminati-e-nevoie-de-o-noua-revolutie-ca-in-1848-pentru-a-scapa-de-tehnocratii-ocultisti/). Astfel, democraţia adevărată ar dispare, în locul ei apărând o tehnocraţie condusă din umbră de Oculta Mondială. Un cititor al site-ului, pe nume Robert, este adeptul unui asemenea model. Iată o parte din comentariul său şi ce răspuns polemic am eu pentru el:
Fara suparare, eu personal sunt pentru unificarea Europei in toate aspectele ei; personal consider ca o centralizare facuta cu cap este mult mai sanatoasa decat o descentralizare haotica. Putem lua exemplu Romania. Personal consider ca niste tehnocrati pot avea grija de economie mult mai bine ca niste politicieni care in general sunt corupti si le pasa mai mult de voturi decat de orice altceva.
Robert, eu personal NU SUNT pentru nicio centralizare, pentru că se pierde identitatea naţională. Cei de la Bruxelles vor face ceva pe noi, ne vor privi ca nişte gândaci de bucătărie. Unde mai rămâne demnitatea noastră naţională? Tu nu ai nicio mândrie? Ţi-ar place să fii SCLAV EUROPEAN? Eu unul, nu. Niciodată!
Şi apoi, ce naiba, ne întoarcem înapoi în istorie? Pentru că vom fi exact in situatia din timpul Imperiului Otoman. Atunci, domnitorii trebuiau aprobaţi de “Sublima Poartă”, chiar dacă ei erau aleşi iniţiali de boierii autohtoni. Iar “Sublima Poartă” făcea un piş pe mica “democraţie” valahă (adică adunarea boierilor care alegea domnitorul) dacă voievodul ales nu era pe placul ei. Uită-te în 2012, cum Bruxelles-ul a făcut acelaşi piş pe români, pentru că au impus nişte condiţii aberante pentru menţinerea lui Băsescu la putere, în detrimentul votului democratic a peste 7 milioane de alegături. Tot pe vremea otomanilor, Constantinopolul ne impunea nişte preţuri derizorii cu care puteam vinde grânele în străinătate (singura noastră bogăţie adevărată), iar poporul valah nu reuşea să se îmbogăţească şi să se dezvolte niciodată. În anii aceştia, constatăm că Uniunea Europeană impune României aceeaşi politică a preţurilor (nivel minim la accize, preţuri liberalizate la gaze naturale şi la energie electrică etc.), sărăcind astfel populaţia. Pe vremea sultanilor, trebuia să plătim un tribut la Istanbul, care era destul de consistent; pe vremea noastră, trebuie să plătim partea noastră de contribuţie la Bugetul Uniunii Europene (undeva în jurul a 1 miliard de euro). E adevărat că putem accesa fonduri europene, dar cu incompetenţa noastră şi cu birocraţia lui Bruxelles, mai mult plătim decât primim. Aşadar, Robert, ţi-am dat câteva exemple, pentru a-ţi arăta că în prezent nu avem o situaţie prea diferită de cea pe care o aveam când ne aflam sub tutela Imperiului Otoman.

Pe mine nu mă interesează o asemenea aservire, iar situaţia dezastruoasă din ziua de azi se datorează exclusiv politicienilor. Daca ai şti puţină istorie, ţi-ai da seama că noi, românii, am dus-o şi bine (în anii 30, sau chiar în timpul comunismului, la începutul anilor 70). De ce? Pentru că existau altfel de politicieni, care se mai gândeau să mai faca şi altceva pentru ţară, nu doar să fure.
Cât priveşte tehnocraţii…ferească Dumnezeu să ajungem exclusiv pe mâna tehnocraţilor! Pentru ca pe ăia nu-i alege nimeni şi atunci nu au nicio responsabilitate faţă de nimeni. Într-o democraţie cât de cât funcţională, politicienii se mai tem de alegători…se mai tem de mulţimea furioasă. Mai reacţionează la semnalele trimise de societate şi de mass-media. Dar tehnocraţii, nefiind aleşi de nimeni, vor face ce vor pofti ei, fără să le pese de ce zice populaţia. Ei nu ascultă decât de ordinele celor care i-au numit (de cele mai multe ori, fiind numiţi şi impuşi de Oculta Mondială).


Si mai e o chestie. De unde ideea aceasta că tehnocraţii ar fi infailibili şi n-ar putea greşi niciodată? Tehnocraţii mai pot şi greşi intenţionat. Dacă nu mă crezi ce spun, ia şi vezi cazul tehnocraţilor de la FMI şi cum au dat ei greş în Argentina. În această ţară sud-americană, tehnocraţii FMI au adus ţara într-un groaznic colaps financiar. Care e situaţia actuală a Argentinei, fără sfaturile tehnocraţilor? Citez din articolul de pe jurnalul.ro din 25 aprilie 2012: “După un deceniu, se dovedeşte pe deplin că decizia Argentinei de a renunţa la păguboasele sfaturi ale FMI a fost cu adevărat una inspirată şi, mai ales, profitabilă. În anul 2011, ţara a avut o creştere economică spectaculoasă, iar politica sa economică a adus beneficii nu numai statului, ci şi tuturor cetăţenilor săi”. Fără cuvinte!
lovendal.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu