Suntem un popor de lasi....

Se vede clar ca urmeaza schimbari in toata lumea. Schimbari de politica, schimbari, economice, dupa  un timp nu prea lung dar, nici scurt se vor vedea rezultatele. Lumea noastra paminteana nu va mai arata la fel ca acum. Si lumea araba se straduieste sa-ti schimbe viata, sa rupa cu existenta ei de milenii de  neamuri de scavi. La noi in Romania ? Nimic.
Actuala putere pentru nebuniile halucinante ale unui alcoolic si curvar notoriu, ne distruge intentionat.
A distrus tara,  a distrus un popor in 3 ani, cu PD-L-ul fantoma. Si iar imi aduc aminte de opozitie care spune ca respecta legea, in timp de conducatorii mafioti isi fac de cap, fara sa respecte legea si pot sa ramina in continuare in opozitie.
Criza care vine acum si  se spune ca va fi devastatoare pentru  tarile lumii, pe noi romanii cum ne va gasi?
Un popor invins, ingenunchiat, un popor in totalitatea lui de cersetori ai lumii, cersetori ai  finantelor mondiale, inrobirea prin noi imprumuturi si dobinzi.  Ce facem noi cind acum  sintem chemati la schimbarea lumii  si implicit a Romaniei. Raspundem noi PREZENT? Sau sintem tot ABSENTI adormiti, anihilati prin saracie si ignoranta?
In minte daca avem numai exemplu revolutiei de la 1848, cum un nucleu mic de tineri intelectuali, chiar daca, nu a reusit pe moment revolutia, a schimbat Romania si a pus bazele  unirii, venirea lui Alex. Ioan Cuza cu marile reforme ale statului modern romenesc, pe care il gasim la baza  institutiilor de forta, piloni de baza ai statului,(politia, jandarmeria,pompierii) chiar si azi. Urmarea venirea regelui Carol 1  care a pus Romania pe drumul corect si a facut din tara noastra prin el si urmasii lui tara demna care a  sustinut cu cinste al 2-lea Razb.Mondial.
Daca soarta a facut  datorita faptului ca, nu am avut conducatori  puternici si de anvergura ca terminam razb. ca tara invinsa si sa platim datorii uriase Uniunii Sovietice, asta nu  stirbeste cu nimic vitejia luptatorilor romani, care au dovedit curaj  si daruire chiar in situatia intoarcerii armelor de la 23 aug.1944. Aveau rana in  inima ca  luptau  cu vrajmasii dinainte dar, au luptat pina in Muntii Tatra(pina acolo au fost lasati, ca sa ia altii caimacul), gindind ca  Romania va fi ca inainte  "dodoloata", dar sacrificiul lor a fost in zadar. Mai marii lumii au hotarit  in locul  vitejiei armelor.
Acum  la aceastra criza care, se prefigureaza a schimba  balanta puterilor lumii politice si economine unde este gasita Romania?
Romania este in genunchiata, neluata in seama, doar in batjocura de toti. Fara Ministru de Externe, ocupat sa faca declaratii monumentale parasutistei de serviciu. Chiuspaliul nostru presedinte, intaritind  categoriile sociale unii impotriva altora, invatamintul care scoate timpitii(spusele presedintelui) si analfabeti, sanatatea care  omoara in loc sa  ajute, sa infloreasca sanatatea oamenilor. Eu cred cu sinceritate ca sintem de mult paria Europei, este un complot international  aprobat si aplicat de  nemernicii de la conducerea tarii, pentru a fi anihilati definitiv. Cred ca luptatorii viteji ai Romaniei se  intorc in mormint , vazind lasitatea noastra. Inca odata va spun ca ma mir cum  nu se gaseste un   nucleu de tineri curajosi, dar poate nu este chiar asa si nu este momentul, care sa  spuna STOP distrugenii neamului nostru. Dar eu  gindind ca, nu mai apuc sa vad si eu  o raza de lumina, sint grabita si as vrea ca Samantha sa strimb din nas odata si totul sa fie  perfect si sa ma trezesc  ca dupa un vis urit.  Vreau ca acest vis urit sa se sfirsaca. Curaj ! Asta depinde numai de noi.
Sa  fim  demni si curajosi pina in ultima clipa, sa  fim punct de reper cu mindrie urmasilor nostrii, nu sa fim dispretuiti ca acum ca catre urmasii nostrii ca, nu am putut sa punem capat   mersului nefiresc al Romaniei in ultimii 60 de ani. 
Rusine domnilor intectuali Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu care au cedat locul lor  la tv., pentru a ne insufla curaj si exemple din istoria noastra,  unor bisnitari de butelii, si bilete la cinematograf si stadion.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

2 comentarii:

  1. apreciez aceste porniri si aceasta mentalitate, chiar daca in aceste momente unii aparem ca ne luptam cu morile de vant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu la virsta mea consider ca, trebuie sa tin flacara patriotismului treaza si sa aduc aminte mereu de luptatorii din razboi, care gindeau ca o sa ne fie noua mai bine. Consider asta de datoria mea, ca nu mai am nimic de pierdut:)Am cunoscut barbati adevarati, luptatori in razboi si in amintirea lor fac acest gest de aducere aminte.
    Chiar raminind in urma luptelor mutilati si mari mutilati de razboi, ei nu au abandonat niciodata dragostea de tara si popor si au murit cu credinta ca Romania va progresa pe drumul cel bun.Spuneau ca generatia mea este o generatie de sacrificiu, dar pe urma va curge lapte si miere in tara:)))
    O saptamina linistita si fara stres.
    Odorica

    RăspundețiȘtergere