Pedofilii

Pedofilii ar putea fi castrati si in Romania

autor: FrontPress 26.06.2013

pedoCastrarea chimica a pedofililor este o pedeapsa aplicata in mai multe tari, inclusiv in Basarabia. Aceasta metoda punitiva este acum dezbatuta si de senatorii romani din Comisia pentru egalitate de sanse. Masura este sustinuta de senatorul PDL Ciprian Rogojan, fostul percutionist al trupei Sistem.
“In Rusia, Moldova, Franta, Belgia si cred ca Germania aceasta lege exista. Acum, la noi, un pedofil ia 10 ani de puscarie, dar iese dupa patru ani pentru buna purtare si pentru ca mai scrie o carte. Dupa ce iese afara, repeta fapta pe care a comis-o. Ei bine, exista castrarea chimica – o injectie – si la nivel psihic nu se mai intampla ce se intampla. Vreau sa leg aceasta chestie si de violatori. Va intreb pe voi, cand o sa ies in plen si o sa propun aceasta lege, pe ce considerente nu vor vota colegii mei din Parlament?”, sustinea senatorul Rogojan intr-un interviu din luna aprilie.
La Palatul Parlamentului va avea loc astazi o masa rotunda cu tema “Este castrarea chimica o solutie pentru combaterea pedofiliei?”.
“Scopul mesei rotunde este acela de a stabili care este cea mai corecta abordare asupa schimbarii pedepselor pentru pedofili prevazute in Codul Penal si ce implica pedepsirea pedofililor prin castrare chimica din punct de vedere juridic, social, etic, religios, medical, psihologic si economic”, se anunta intr-un comunicat de presa al Comisiei pentru egalitate de sanse, postat pe site-ul Senatului.
Dezbaterea va incerca sa raspunda la 3 intrebari, considerate cele mai importante:
1) Este castrarea chimica o metoda de reducere a numarului de cazuri de abuz si recidiva a pedofililor?
2) Care sunt limitarile pe care trebuie sa le contina proiectul legislativ din perspective distincte?
3) Sunt incalcate drepturile fundamentale ale detinutului prin aplicarea acestei pedepse?
La intrunire vor participa presedintele comisiei, Marian Vasiliev, senatorul PDL Ciprian Rogojan reprezentanti ai ministerelor si ai organizatiilor neguvernamentale din domeniul promovarii si respectarii drepturilor omului, ai cultelor religioase, psihologi, medici, avocati.
In Republica Moldova, castrarea chimica este efectuata in ultimele trei luni de detentie, pentru a preveni eventualele erori judiciare.
Castrarea chimica pentru pedofilie se aplica in prezent si in alte tari, precum Rusia, Marea Britanie, Franta, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, SUA sau Canada. Efectele acestei proceduri punitive sunt in general reversibile, ele scazand libidoul si limitand fanteziile sexuale prin medicamentatie pe baza hormonala.
Metoda se foloseste in Europa inca din 1952, cand un homosexual din Anglia a acceptat sa fie castrat chimic pentru a scapa de inchisoare – pe atunci, homosexualitatea era ilegala – iar la doi ani de la inceperea tratamentului s-a sinucis, scrie revista Unica. In anii ’60, acelasi gen de tratament s-a folosit in Germania pentru tratamentul persoanelor cu un comportament sexual deviant.
In aceeasi perioada, un american cu tendite pedofile a acceptat sa fie castrat chimic, iar in anii urmatori, mai multe state americane au adoptat aceasta pedeapsa. In general, in SUA sunt castrati pedofilii recidivisti.Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu