Cabinet nou?!?!

Reiau de unde am ramas povestirea din urma cu cateva zile:

De vreo saptamana jumatate viata mea profesionala imi este bantuita de mutarea unuia dintre cabinete intr-o locatie noua. Mutarea in sine, ca idee, n-ar trebui sa fie prilej de stres mult prea mare. In fond, un cabinet nu este batut in cuie intre aceiasi patru pereti. Numai ca...
Numai ca noua locatie este, teoretic si practic, improprie. In acea incapere au fost candva amplasate dusuri. Ca atare, pe langa teava de evacuare a dejectiilor, amplasata "strategic" drept in mijlocul incaperii, incurcand oarecum deplasarea prin incapere, pe langa faptul ca podeaua este inclinata intr-o zona destinata scurgerii apei (ca atare in coltul respectiv nu se poate amplasa nici o piesa de mobilier), mai exista si pericolul de igrasie, datorata umezelii, deja prezenta sau dezvoltandu-se in perspectiva, ca urmare riscul bantuirii vietii noastre de catre mucegai si alte astfel de surse de poluare biologica exista si ne poate periclita sanatatea noastra si a potentialilor pacienti ce pot intra in incapere. Pentru a va face o idee de cum ar putea arata un cabinet medical dorit unilateral de conducerea unitatii de invatamant respective, atasez o poza facuta "la locul incriminat".
Stresul e sporit de faptul ca echipa medicala nu a fost pusa "in garda", fie si macar verbal, de intentia conducerii liceului, existand riscul de a fi pusi in fata faptului implinit fara drept de apel si fara a ni se cere in vreun fel parerea.
Nu comentez interesele mai mult sau mai putin ascunse ale acestei potentiale mutari. Ma fac chiar ca nici nu vreau sa le stiu. Ma intreb insa care va fi reactia superiorilor mei cu privire la aceasta problema. Si asta pentru ca nu am de gand sa tac.

Se pare ca interesul mutarii cabinetului este alocarea spatiului unde a functionat pana acum secretariatului unei filiale a unei universitati particulare. Universitatea functioneaza de ceva timp in incinta liceului respectiv. Tare nu m-ar mira daca directorul in functie al liceului nu ar fi primit ceva mita substantiala pentru cedarea spatiului respectiv in folosinta institutiei universitare respective, caci e prea mare inversunarea cu care s-au demarat si continua lucrarile in acest sens, precum si faptul ca toata hotararea a fost luata cam... unilateral de catre conducerea liceului, trecandu-se prea usor peste consiliul de administratie al institutiei.
Astept in continuare sa vad cum evolueaza firul evenimentului. Si... tot nu am de gand sa tac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu