Postul public de televiziune din Grecia ocupat temporar

Postul public de televiziune din Grecia ocupat temporar de un grup de studenti

autor: FrontPress 26.09.2011
Mai multi studenti greci au intrat ieri seara in sediul postului public de televiziune din Atena cu intentia de a difuza un mesaj impotriva reformei universitare. Buletinul de stiri, filmat in direct, a fost oprit imediat si inlocuit cu un documentar.
Tinerii ar fi dorit sa transmita natiunii un mesaj de contestare a reformei universitare dar oficialii postului au inlocuit pe loc jurnalul de la ora 19.00 cu un documentar de calatorie.
Sustinatorii studentilor, dar si un numar important de politisti, s-au strans in fata postului de televiziune. Dupa mai multe negocieri, tinerii au parasit televiziunea fara a putea sa-si transmita mesajul catre publicul larg.
In 2008 a avut loc un incident similar. Atunci mai multi tineri anarhisti au patruns pe platoul jurnalului de seara pentru a protesta fata de uciderea de catre politie a unui baiat in varsta de 15 ani. Ei au afisat un banner pe care scria “Incetati sa va mai uitati la televizor si iesiti in strada”. Si atunci buletinul de stiri a fost intrerupt si au fost difuzate spoturi publicitare.
Tot duminica, politia a folosit gaze lacrimogene impotriva unei manifestatii de amploare a studentilor greci in apropierea Parlamentului. Sursa: FrontPress.ro
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu