Din nou despre orgolii

Cuprins de febra gadget-urilor pe care Alexandra, fiica mea mai mare mi le-a adus cadou din America, am reusit totusi cat de cat sa urmaresc fosgaiala politica din ultima perioada. Un lucru e cert. Sa fiu iertat pentru un truism pe care din nenumarate motive simt nevoia sa-l repet: clasa politica romaneasca este inconfundabil si incomensurabil una mizerabila. Daca pe cei de la putere i-am vazut si ii tot vedem ce hram poarta de cativa ani incoace, din nefericire nici despre opozitie nu se poate spune nimic bun. Cel mai la indemana exemplu este cel al recent decedatei motiuni de cenzura. Orgoliile celor doi lideri Antonescu si Ponta au dat cu ea de pamant fara ca sa percep vreo remuscare in fata esecului. PSD-ul cu tanarul Ponta pe post de carmaci nu prea stie ce are de facut. Nu stie calea spre inimile oamenilor. Douazeci de ani de democratie au mai ascutit mintile romanilor. Ei nu se mai indreapta ca oile spre partidul care sta pe margine, chibiteaza si asteapta ca sa-i vina randul la halirea banului public. Recentul sondaj de opinie ne arata ca procentele care dispar din zestrea pedelicilor nu se contabilizeaza in magazia social-democrata. Cand tii discursuri despre saracie cu cravata rosie la gat si cu Guevara pe post de mentor alterat dar mai ales cand actual indrumator iti este Adrian Nastase , nici nu prea ai cum sa aduni voturi. Stim cu totii bine cine a fost si este Adrian Nastase. Nu cu el se face primavara in Romania...Sa fiu iertat dar in atare conditii, “prostanacul” mi se parea chiar intelept.
In partea cealalta domnul Antonescu stie una si buna: de toate relele din tara asta e vinovat Traian Basescu...Mai nou observ ca doar ce a zis ceva viitorul lider al PDL Vasile Blaga despre o eventuala reconciliere cu PNL-ul si liberalii deja au prins aripi. Sau cum s-ar zice despre curve, "dintr-un zis abia a vrut"... Ori ca sa nu exagerez, n-ar zice ba. Daca in relatia cu PSD-ul orgoliile au distrus o intelegere care poate era in stare sa demoleze Guvernul, in cea cu PDL-ul ele se evapora fara vreo tresarire de constiinta. Curvasaria politica e la ea acasa asa cum de altfel se gaseste de vreo douazeci de ani. Multi comentatori spun ca procentele de nemultumiti trec cu arme si bagaje in “tabara” lui Dan Diaconescu. N-as prea crede. Un partid pestilential si inca inexistent precum potentialul Partid al Poporului nu are mari sanse de izbanda in opinia mea la viitoarele alegeri. Pentru a crea, a ridica si a tine un partid nu este nevoie doar de doua zile de arest preventiv...Este nevoie de organizatori de talia lui Blaga ori Dragnea si nu-l vad deloc pe “actorul” Gabriel Fatu – una dintre vedetele fara sare si piper ale diaconescului preluand un asemenea post. Ori, cine stie, ramane varianta jurnalistului craiovean Ion Spanu, ca bag sama', e bun la toate: si la "exegeza" lui Eminescu ori Heidegger, si la cazul  Elodia si la cate si mai cate... Nu poti edifica o formatiune politica cu pretentii pe misterul disparitiei unei avocate cam usuratice de felul ei si care ti-a facut audienta sapatamani intregi. Audienta politica este totusi substantial diferita de misterele puse in scena de un asa zis jurnalist cu pretentii prezidentiale.
Observ ca opozitia a mai depus o motiune de cenzura. Nu-i inteleg rostul. Deopotriva, PNL si PSD stiu ca nu au nicio sansa de izbanda. Prin previzibilul ei esec, opozitia politica din Parlament nu face decat sa demonstreze o data in plus ca e slaba, dezorganizata, ca nu gaseste cai de comunicare in niciun fel si mai ales ca orgoliile distrugatoare sunt mai presus de orice. Sa ne mai miram ca PDL-ul dupa o guvernare de pace ca pe timp de razboi mai are inca 14% in sondaje?  

6 comentarii:

  1. Excelent miez dmn-le Prodan.
    Eu cred ca "Revolutia" pe care Ponta a incercat s-o starneasca a fost din start un esec, gandit in asa fel incat sa-i prosteasca pe romanii care au sperat ca motiunea va cade. Iliescu stia ca acea motiune va cade , a plecat la Iasi in loc sa-si sustina colegii.
    E normal ca Bucureşteni sa nu iasa la miting deoarece nivelul de trai e mai ridicat,şomajul mai mic.
    In afara de gura mare şi ındaratnicie cıt cuprinde V.P. n-a depaşit şi nu va depaşi niciodata nivelul unui micut secretar UTC. pe şcoala, cu vise secrete de avansare la judet. E un zero, cu siguranta ca barosanii pesediști ıl dispretuiesc din suflet.
    Plus și simplu nu ma pot abtine, Ponta mai are un defect insurmontabil – nu e un …escu:)) Probabil de aia a şi ıncercat Bombo ( alt ne-escu) sa-l titileze titularizeze, Tituleasca oleaca!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Aşadar,telerevolutia lui V.P. nu are nici program coerent, nici o ideologie coerenta.Este de fapt o pseudo-revolutie nascuta din furie, orgoliu ( aşa cum ati spus şi dv.)şi sete de puter.

    O zii placuta,

    RăspundețiȘtergere
  3. Edebi ai dreptate, mai totusi de adaugat sau de corectat din punctul meu de vedere, nu doar orgoliu, furie si sete de putere. Toate acestea se rezuma intr-un fel la bani. Si avand puterea care se manifesta prin bani apare si faima, mandria de care el/ei sunt multumiti si prin aceasta vor mai mult si mai mult...

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Beto eu cred sincer ca șansele Romaniei de a evolua cumva ar fi fost mai bune daca opozitia (?!) pesedista ar fi fost condusa de altcineva.O combinatie mai nenorocita decıt Titulescu și Crin A. e greu de imaginat.Pına și președintele de-o noapte Geoana ar fi dat mai putini muci ın fasole.Plus că vorbește și oleaca de straineza oarecum practicabila (mai cu saama cınd nu-i beat clampa) :))

    RăspundețiȘtergere
  5. partidele actuale umbla dupa profit ... nu vor scoate RO din criza deci trebuiesc puse la post si rugaciune si altii sa preia comenzile ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Anti, cred ca cea mai buna solutzie e cea a Primariei Techirghiolului:))
    Sa joace la Lotto bani din din bugetul local:)))

    RăspundețiȘtergere