Datoria lui Ceausescu catre occident de 11 miliarde de dolari

Foto: Raf. Brazi.

Am mai scris despre acest subiect in 2008.Inaintea si in timpul celui de-al doilea razb.mondial, nemtii  fiind siguri ca vor cistiga razboiul au  hotarit ca treburile sa mearga snur si sa nu mai piarda vremea dupa razboi si sa construiasca in continuare instalatii,  pentru industria petroliera de ultima generatie in acel timp pentru tariule cucerite. Au constrit asa cum stiu ei mai bine, adica nemteste si le-au pus la conservat la vasilina. Cu gind ca la terminarea lui sa le puna  in rafinariile din tarile ocupate bogate in petrol precum Romania.
Dupa razboi, vazind ca au pierdut razboiul si tegnologia in materie de instalatii de rafinare a luat-o inainte, ei au hotarit sa vinda aceste  instalatii  pe credite(ca nu mai aveau ce face cu ele fiind depasite tehnologic)si au cerut acceptul lui Nicolae Ceausescu. Eu zic ca, Ceausescu a facut un lucru bun luind la un pret rezonabil si pe datorie  acele, nu vreau sa spun fiare vechi caci, erau foarte bine conservate si facute  cu raspundere asa cum stiau nemtii sa fac  un lucru bun.Zis si facut. Eu stiu de la persoanele din conducerea  rafinariei si din conducerea instalatiilor in unele am si lucrat, ca acesta este adevarul.
Acele instalatii la instalarea lor si la reviziile anuale au facut multe victime, nu era totul perfect. Dar pentru Romania a fost un pas inainte.
Partea gresita a lucrurilor a fost ca Ceausescu a vrut sa plateasca datoria in cel mai scurt timp. Si asta ne-a afectat in fiinta noastra prin  privatiuni in alimentatie. Si americanii ne-au dat tot in acele conditii instalatii. Va aminmtiti de seful specialistilor Lilly Brici Dar stiu ca in toata tara s-au primit  instalatii si utilaje de tot felul noi,nefolosite dar depasite tehnic. Si alte tari ca si tara noastra, au acceptat acest aranjament ca, nici occidentul sa nu ramina cu ele, caci ei erau condamnati numai la tehnologie de virf si nici noi care eram tinuti sub papuc, sa nu avem cu ce ne face treaba. Dupa razboi refuzul lui Stalin de a  primi ajutor  pentru Romania prin planul Marschal, a cintarit foarte greu caci noi am ramas in urma in timp ce tarile occidentale,  printre care si nemtii capul rautatilor, au progresat si altfel a mers treaba la ei fata de noi. Dar ce v-am spus acum este  cea mai mare parte a banilor luati  de tara noastra si platiti de noi toti. Si uite asa satui de privatiuni am ajuns la revolutie adica lovitura de stat.
In continuare stiti dvs. ce s-a in timplat. Cum a zis Petre Roman ca industria noastra este un morman de fiare vechi, uite asa  nu mai avem nimic.Sintem ai nimanui si nu avem nimic.
Mai departe va las pe dvs.tinerii sa construiti viitorul tarii. Este o  lupta grea ca vedeti ce datorii are tara in euro 120 miliarde.
Dar va sfatuiesc sa  ii dati in judecata la  tribunalele internationale si sa spuneti ca  criminalii tarii, au fost mana in mana cu FMI, Banca Mondiala pentru a ne pierde. Nu a fost vointa noastra a intregului popor sa facem datorii asa de mari incit sa sustinem bancile straine din tara noastra. Si am fost imbroboditi de 2 schelete ambulante de la B.N.R.
Atit am avut de spus  ca, este ora 4 dim. si nu am inchis un ochi. Curaj, cind ma scol contati pe mine.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ai pic de coerenţă, tanti. 'mneata înţelegi ceva din ce-ai scris acolo? N-are nici un fel de esenţă articolu'. Mai bine opreşte calculatoru', sau măcar ascunde tastatura şi bucură-te de pensie liniştită. Ai degradat toată ideea blog-ului ăsta.

    RăspundețiȘtergere