Romaşcanii sunt îndemnaţi să câştige un premiu de 12.000 de euro

Romaşcanii sunt îndemnaţi să câştige un premiu de 12.000 de euro

Romaşcanii sunt îndemnaţi să câştige un premiu de 12.000 de euro
26 March
03:25 2014
Marele premiu al concursului Oraşul reciclării va fi amenajarea unei zone eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 de euro. Pentru ca Romanul să câştige, cetăţenii trebuie să colecteze deşeurile selectiv, pentru a fi reciclate.
Romaşcanii sunt rugaţi de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu să acorde o mai mare importanţă colectării selective a deşeurilor, din două motive: primul este cel legat de posibilitatea reciclării deşeurilor colectate separat, iar al doilea motiv îl constituie concursul naţional Oraşul reciclării, o competiţie care ar putea aduce la Roman o investiţie de 12.000 de euro.
“În perioada 1 ianuarie – 30 iunie se desfăşoară ediţia a doua a  competiţiei naţionale Oraşul reciclării, organizată de asociaţia EcoRomAmbalaje, în parteneriat cu Primăria municipiului Roman şi operatorul de salubritate Rossal SRL Roman. Anul acesta, competiţia reciclării vine cu două noutăţi, care au ca scop conştientizarea populaţiei cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje şi cum simplul gest al cetăţeanului de a colecta separat poate aduce titlul de Oraşul reciclării la Roman. Solicităm o implicare mai activă a instituţiilor, dar şi a persoanelor fizice. În oraş va fi amplasat un panou publicitar al campaniei, iar la radio va fi difuzat un spot publicitar, menit să îi stimuleze pe cetăţeni să colecteze selectiv”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
La finalul celor şase luni, oraşul care va strânge cea mai mare cantitate de deşeuri va primi titlul de Oraşul reciclării şi marele premiu, o zonă eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 de euro.
“Haideţi să încercăm, să intrăm în competiţie, poate câştigăm. Un lucru îmbucurător este faptul că, doar în prima lună de competiţie, s-au colectat selectiv peste 22,5 tone de ambalaje. Vă mulţumim şi vă rugăm să aruncaţi ambalajale în containerele special inscripţionate şi în continuare”, i-a îndemnat primarul pe cetăţeni.
La ediţia anterioară a acestei competiţii naţionale, care s-a desfăşurat în perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013, municipiul Roman a primit premiu de excelenţă la categoria “Linia Întâi”, alături de municipiile Slobozia, Baia Mare, Iaşi şi Braşov. Pe parcursul primei ediţii, în Roman au fost colectate separat 133.022 de kilograme de deşeuri de ambalaje, dintre care 128.147 de kilograme de plastic şi 4.875 de kilograme de hârtie-carton.

Un comentariu:

  1. premiul se afla deja in buzunarul altor persoane care 'vor sa ajute'. dar n-ai nevoie de un premiu ca sa reciclezi sau sa pastrezi curatenia

    RăspundețiȘtergere