Realitate sau ambalaj ? - Sarbatoarea Nasterii Domnului

SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI
Realitate sau ambalaj ?
La sarbatoarea nuntii unei perechi tinere, in timpul receptiei, doi prieteni, au intrat in sala cu un cadou. Ei purtau o cutie mare, frumos ambalata, ce parea ca ascunde un congelator. Dupa ce au gasit cu greu locul unde sa-l aseze, acestia au rugat pe cei doi miri, sa desfaca cadoul sub privirile tuturor. Cu mare emotie mirii, au taiat panglicele, au indepartat hartia, si cind au desfacut cutia, inauntru au gasit o noua cutie ambalata identic. Surpriza a fost deosebita. Toti cei prezenti I-au rugat cu insistenta sa desfaca si aceasta cutie. Procedand ca mai inainte, dar cu emotii si mai mari, mirii au asteptat sa vada ce gasesc inauntru. Cind s-au uitat inauntru au descoperit o noua cutie ambalata ca cele dinainte. Mirii au ridicat-o in vazul tuturor, care apreciind continutul au spus: cu siguranta este un casetofon. Deschizand si aceata cutie au descoperit aceeasi surpriza: o noua cutie ambalata ca cele precedente. Toropiti de curiozitate si emotie, de teama unui nou esec, mirii nu mai voiau sa desfaca noul cadou. Au fost determinati sa continuie de promisiunea ca e ultima cutie care li se va cere sa o deschida. Tremurand acestia au desfacut pachetul si inauntru au gasit o papusica frumos imbracata, care atunci cand i se scotea biberonul incepea sa planga. Nuntasii au aplaudat indelung intelegand mesajul: prietenii mai asteapta o ocazie de sarbatoare, la nasterea primului lor copil!. Aceasta realitate insa, a fost ascunsa de mult ambalaj.

Aceasta intamplare poate exemplifica ceea ce a ajuns sarbatoarea Nasterii Domnului Isus in vremurile noastre. Esenta sarbatorii este Nasterea Domnului Isus intr-un chip asemenea noua. In jurul acestei realitati, in decursul anilor insa, s-a adunat mult ambalaj. Chiar din primele secole acestei ocazii I s-au alaturat influente pagane, cum ar fi: aprinderea luminilor, impartirea darurilor, impodobirea pomului. Dupa generatii in locul pruncului a aparut Mos Craciun, industria reclamelor si a comertului, iar umanismul a indreptat privirile omului spre el insusi.Tot ceea ce asteapta unii de sarbatori este: sa aiba ceea ce este mai bun pe masa, sa fie inconjurati de familie si prieteni si sa inceapa petrecerea! Ambalajul traditiei si-a obiceiurilor, a dorintelor si-a intereselor personale, a influentelor societatii, ii face sa piarda realitatea.

Prezentand realitatea a ceea ce s-a petrecut acum 2000 de ani la Betleem, apostolul Ioan spune:

??.Cuvantul S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevar ??

Ioan 1:12/a

Cuvantul, care la inceput era cu Dumnezeu, Cuvantul, prin care au fost facute toate lucrurile, Cuvantul, care este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, s-a facut asemenea noua, venind in lumea noastra, in trup de carne. Aceasta-I minunea pe care o sarbatorim la Craciun. Daca minunea intruparii nu se mai repeta ; in fiecare an, binecuvantarile pe care El le ofera, sunt mari experiente si realitati, traite de cei care trec dincolo de ambalaj.

Isus Hristos s-a intrupat ca sa ne arate ceva!

Evanghelistul Ioan spune: ?.? Si noi am vazut slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal ?? Ioan 1:14 /b. La sarbatori ochii omului orbiti de pacat, pot sa vada pe Dumnezeu, prezentat la nivelul intelegerii noastre. Ioan 1:18, Evrei 1:3, Ioan 14:8-9 etc. Pot sa vada Slava lui Dumnezeu. Slava pe care Adam a vazut-o in Dumnezeu inainte de cadere, care a vazut-o Moise ascuns in crapatura stincii (Ex.33:12-23), slava care a umplut cortul intilnirii (Ex.40:34-35) sau Templul de la Ierusalim (I Imp.8:11).Aceeasi Slava, care descopera maretia caracterului lui Dumnezeu, ne este descoperita acum de Hristos. Prin intruparea Sa, putem intelege ca Dumnezeul nostru este sfant. Domnul Isus s-a nascut prin puterea Duhului Sfant, din fecioara Maria, fara a mosteni firea pacatoasa. Dumnezeul nostru este Atotputernic, El poate interveni in domeniul Creatiei Sale, randuind un nou Adam prin care sa ofere omenirii o noua sansa. El poate conduce istoria pentru ca la implinirea vremii,sa implineasca promisiunile Sale (Gen.3:15). Dumnezeul nostru este plin de dragoste. El a aceptat sa coboare prin Fiul Sau in locul cel mai de jos unde am ajuns din pricina pacatului, sa vina in fieful stapanirii mortii si-a puterii intunericului, dovedindu-ne cat de mult ne iubeste. (Ioan 3:16).

Sunt asa de multi cei care la sarbatori vad numai stralucirea vitrinelor, a artificiilor, sau a luminilor din brad. Cei ce traiesc adevarata fericire, privesc dincolo de acest ambalaj, oricat de stralucitor ar fi si vad stralucirea Slavei Lui Dumnezeu, chiar daca este prezentata in cadrul cel mai saracacios: iesle si scutece sarace.

Isus Hristos s-a intrupat ca sa ne aduca ceva!

Asteptarea tuturor este ca la sarbatori sa primeasca felicitari si cadouri.

Prin venirea Sa,Domul Isus ne-a adus ceea ce nimeni altul nu ne putea oferi:

?? Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos.? Ioan 1:17. Prin Domnul Isus, darul lui Dumnezeu pentru omenire, am primit harul apropierii de Dumnezeu prin credinta, darul binecuvintarilor Lui Dumnezeu care ne sunt oferite in meritele Lui, si darul vietii vesnice.

"... atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu pentruca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. " Ioan 3:16. Cei care se incurca in ambalajele lumii, cauta darurile vremelnice, pe cind cei care experimenteaza realitatea intruparii primesc darurile vesnice.

Isus Hristos s-a intrupat ca sa ne faca sa fim cineva!

Ca si copil cea mai mare surpriza traita la sarbatori, a fost sa-l descopar pe tata imbracat cu hainele lui Mos Craciun. Tata a incercat sa-si schimbe identitatea dar vocea si gesturile l-au tradat. Prin venirea Sa Domnul Isus, ne-a oferit sansa de a ne face copii ai Lui Dumnezeu. ?? Tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu. ? Ioan 1:12. Primindu-l prin credinta, pe El, cel nascut, dobandim o natura Divina. Suntem nascuti din Dumnezeu, ca fii ai Lui si mostenitori ai imparatiei Sale. Cei ce vor sa aiba aceasta identitate desbraca hainele lumii si aceepta sa fie imbracati in prihanirea data de Dumnezeu.

Provocarea la aceste sarbatori este pentru o alegere, intre ceea ce este ambalaj si realitate. Nici un ambalaj oricat de stralucitor ar fi nu are valoare fara continut. Alege ceea ce este realitatea, pentru ca prin ceea ce este, a venit sa aduca si poate sa faca Domnul Isus, intregul cadru in care iti petreci sarbatorile sa capete valoare si sa-ti aduca bucurie si implinire deplina.

Sarbatori Fericite va ureaza www.Crestin.ro !

Un comentariu:

  1. Frumoase cuvinte despre nasterea lui ISUS, si despre blog doar laude.Sa aveti un Craciun fericit!!

    RăspundețiȘtergere