De ce nu mai stim sa ne bucuram ?

Iata-ne si in a doua zi de Craciun...sper ca ati petrecut momente frumoase alaturi de cei dragi, familie si v-ati bucurat de aceasta Sarbatoare foarte importanta pentru noi toti...dar mai stim oare sa o pretuim la adevarata ei valoare si semnificatie ?...isi mai aduce aminte cineva ca de fapt de Craciun sarbatorim nasterea Domnului si nicidecum nu trebuie sa "sarbatorim" luna cadourilor sau mai stiu eu ce stereotip pe care il folosesc jurnalistii nostri deontologi astazi ?...se mai bucura cineva la fel sau aproape la fel ca atunci cand eram copii ?...raspunsul cred ca il stim cu totii...si nu e cel pe care ni-l amintim a fi pana acum in urma cu cativa ani.


Dupa cum v-am mai povestit, pentru mine Craciunul este o sarbatoare speciala, in care simt acea bucurie care ma face sa retraiesc cu zambetul pe buze si cu amintirile in suflet si minte, momentele de cand eram copil...imi amintesc fericit de anii in care il pandeam pe Mos Craciun pentru a-l vedea si eu si a confirma povestea spusa de ai mei conform careia Mosul avea grija atat de bradul de Craciun, cat si de cadouri si venea negresit daca eu eram cuminte, de bucuria pe care o aveam cand vedeam zapada de Craciun, de mersul cu colindul si de toate celelalte lucruri ce faceau un Craciun sa fie cu adevarat Craciun. 


Mi-e greu sa spun asta...dar pentru prima data dupa atatia ani...anul acesta nu m-am mai simtit la fel de impacat cu mine de Craciun pe cat ma simteam in fiecare an...parca nu am mai avut acea bucurie sufleteasca si zambet frumos pe cat mi l-as fi dorit si pe cat de mult il asteptam. Au fost, e adevarat momente frumoase si in aceasta perioada, in care m-am bucurat de farmecul clipelor, dar ma gandesc fara sa vreau, din ce in ce mai des, ca odata cu trecerea timpului e posibil sa nu mai fie totul asa cum era odata...


E adevarat...traim parca alte vremuri...in care timpul alearga cu mult inaintea noastra si in care deseori uitam de noi si de cei dragi noua...se asterne incet, incet asupra noastra acel voal al superficialitatii si al obisnuintei, incat nu mai stim pe ce drum sa mergem, de unde am venit si de ce totul brusc devine monoton si fara semnificatie...cred ca acestea explica poate de ce nu mai putem sa ne bucuram cu adevarat atunci cand suntem fericiti, de ce parca toate zilele seamana intre ele aproape trase la indigo si de ce totusi una din marile Sarbatori ale omenirii, Nasterea Domnului, o petrecem inchisi in casa, stand si gandindu-ne nemuritor la ce s-a intamplat cu noi si avand in fata conturile de pe retelele de socializare, in care asteptam sa vedem cate mesaje frumoase primim in loc sa transmitem din suflet o urare calda celor la care tinem...


As vrea sa cred ca anumite circumstante ne fac sa avem gandirea aceasta, iar lipsa zapezii face ca totul sa fie neimbracat de farmec. 


Va urez sa aveti niste Sarbatori fericite, cu multa bucurie in suflete, sa fiti impacati cu voi si sa nu uitati de cei de langa voi ! Craciun fericit in continuare !



5 comentarii:

  1. De ce nu ne mai bucuram ? Ca viata a devenit searbada, fara perspectiva. Ne bucuram sa facem mici rautati, unii altora. De aceea!!! Dupa razboi era mare saracie, dar eram bucurosi cu familia si vecinii si in jurul unei mamaligi cu lapte. De aceea, ca aveam bucuria in suflet in orice conditii,chiar cu burta goala.Dar de sarbatori totusi puneam ceva pe masa. Bucurie in suflet ! Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te contrazic decat sub un singur aspect : decat inchisi in casa o fi mai bine la plimbare in mall ?
    Altfel, sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost si la plimbare in mall dar, nu am vazut nici o veselie pe chipurile oamenilor. Parca savirsau un ritual pagin, fara placere.
    Te imbratisez,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, si asta e adevarat din pacate: lipsa de placere generalizata, chiar si la adolescenti. Desi, paradoxal, fiecare are azi dreptul de a-si alege modalitatile de petrecere a timpului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de pareri Mihaleadm si Odorica Ion:)...nu pot sa zic decat ca sper sa reusim sa ne bucuram de farmecul fiecarei clipe pe viitor si va urez atat voua cat si tuturor un an nou cat mai implinit, multa sanatate si la buna recitire:)

    RăspundețiȘtergere