Spargere la şcoală

Spargere la şcoală

Spargere la şcoală
31 March
01:55 2014
Doi puşti de 14 ani au fost, sâmbătă, la şcoală. Nu pentru a participa la cursuri suplimentare sau la un eventual concurs, ci pentru a se perfecţiona într-ale hoţiei.
Evenimentul s-a întâmplat ziua-n amiaza mare, la Școala “Alexandru Ioan Cuza”, cei doi adolescenţii fiind siguri pe reuşita lor. Din fericire, la acea oră, în şcoală se mai afla cineva, persoana în cauză fiind cea care a alertat Poliţia. “Poliţia municipiului Roman a fost sesizată despre faptul că, în jurul orelor 13.00, a fost surprins în incinta uni şcoli din Roman un tânăr de 14 ani, care sustrăgea din secretariatul şcolii componente şi echipamente IT. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a identificat minorul, iar în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că acesta a pătruns în incinta unităţii de învăţământ, de unde a sustras componente IT şi accesoriile unităţilor centrale. Totodată, s-a stabilit faptul că la comiterea faptei a mai participat şi un alt minor de 14 ani, din Roman”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. Bunurile sustrase – calculator, laptop şi videoproiector – au fost recuperate şi predate unităţii şcolare.
Preotul Claudiu Maxim, directorul Școlii “Alexandru Ioan Cuza”, nu a putut preciza dacă hoţii erau sau nu elevi ai şcolii: “Pe noi ne-a interesat în primul rând recuperarea bunurilor furate. Ancheta poliţiştilor este în desfăşurare, aşteptăm concluziile pe care le vor trage aceştia”.
În cauză, cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Tags

Un comentariu: