Spargere la şcoală

Spargere la şcoală

Spargere la şcoală
31 March
01:55 2014
Doi puşti de 14 ani au fost, sâmbătă, la şcoală. Nu pentru a participa la cursuri suplimentare sau la un eventual concurs, ci pentru a se perfecţiona într-ale hoţiei.
Evenimentul s-a întâmplat ziua-n amiaza mare, la Școala “Alexandru Ioan Cuza”, cei doi adolescenţii fiind siguri pe reuşita lor. Din fericire, la acea oră, în şcoală se mai afla cineva, persoana în cauză fiind cea care a alertat Poliţia. “Poliţia municipiului Roman a fost sesizată despre faptul că, în jurul orelor 13.00, a fost surprins în incinta uni şcoli din Roman un tânăr de 14 ani, care sustrăgea din secretariatul şcolii componente şi echipamente IT. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a identificat minorul, iar în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că acesta a pătruns în incinta unităţii de învăţământ, de unde a sustras componente IT şi accesoriile unităţilor centrale. Totodată, s-a stabilit faptul că la comiterea faptei a mai participat şi un alt minor de 14 ani, din Roman”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. Bunurile sustrase – calculator, laptop şi videoproiector – au fost recuperate şi predate unităţii şcolare.
Preotul Claudiu Maxim, directorul Școlii “Alexandru Ioan Cuza”, nu a putut preciza dacă hoţii erau sau nu elevi ai şcolii: “Pe noi ne-a interesat în primul rând recuperarea bunurilor furate. Ancheta poliţiştilor este în desfăşurare, aşteptăm concluziile pe care le vor trage aceştia”.
În cauză, cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Tags

Momente de weekend

Zâmbete



Happy Părinţii îşi ceartă copilul şi-l pedepsesc că a luat nota 4 la geografie.
Tatăl: – Băi, noi am certat copilul asta că n-a ştiut unde-i Marocul, dar noi ştim?
Mama: – Nu ştim, dar nu poate fi departe. Am la muncă unul din Maroc şi vine cu bicicleta…


 Happy În copilărie mă temeam de întuneric. Acum, din cauza facturilor pentru electricitate am început să mă tem de lumina!

Happy Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. În timp ce era în trafic, primeşte un telefon: 
-Alo ,da! Cine este?? -Aici e poliţia, suntem în spatele dvs. Opriţi va rog pe dreapta pentru că nu aveţi voie să vorbiţi la telefon în timp ce conduceţi!

 Happy Chiar în faţa mea, o maşină l-a lovit pe medicul meu de familie pe trecerea de pietoni.
M-am dus repede la el să văd dacă mai trăieşte şi mi-a zis:
- Ajută-mă, te rog, cred că sunt foarte grav rănit!
- Of, doctore, i-am zis, sunt foarte ocupat acum, ia aspirinele astea şi dacă nu-ţi trece, sună-mă mâine dimineaţă.


 Happy Un ţăran negustor, cam bâlbâit de felul lui, vine în târg cu căruţă:
- Me-me-me-mere de-de-de vânzare!
Se apropie un trecător, se uită în căruţă, când colo, în căruţă erau prune.
- Păi bine domnule, dacă ai prune de ce strigi “mere”?
- Apăi, dacă strig “Prrrrrr-prrrrr-prrrrr-prune!” mi se opreşte calu’!




Weekend insorit vă doresc tuturor! 
Via SoriN

Gânduri de ieri


   Dacă toţi oamenii ar fi fericiţi şi senini,  ar fi gol iadul şi promisiunea raiului nu ar mai încânta pe nimeni.
    Dar nu!
   Echilibru trebuie să existe în toate,după ce o guşti, după ce constaţi că-ţi place al naibii de mult,plata pt fericire începe, chiar în timp ce soarele îţi face cu ochiul, în timp ce oamenii scot din piatră seacă bunăvoinţă, în timp ce primeşti şi uiţi măsura, a ceea ce dai. 
   După ce devii una cu fericirea şi te crezi la mare distanţă de pierderea ei, începi să plăteşti, pentru că ochii  s-au uitat mai sus decât trebuia, pentru că sufletul  a crezut mai mult decât se putea în fericire, pentru inconştienţă,pentru iubirea care e de fapt fericirea cea mare.
   Fericirea se plăteşte de  când te apuci să dai din ea celui care a aruncat-o în viata ta. Când dai bucată cu bucată, până când ajungi să o dai pe toată celui care ţi-a dat puţin din ea.     Fericirea ţi se ia de-a gata puţin câte puţin, până când rămâi fără ea. Atunci când încerci să lupţi  pentru ea,când  vezi cât este de relativă,când nu mai crezi în nimic.
   Când nu o mai ai, plăteşti pentru că ai avut-o odată ,cu durerea şi penibilul, cu banii jos ai dezobisnuintei.
   TU!!!Iartă-mă că nu ştiu ce spun!
Fericire!!! Priveşte-mă, îmi este groaznic de dor de ţine!

 Exercitiu de incredere

Uită-te în oglindă şi zâmbeşte-ţi!

Repetă-l până când vechea programare nocivă care rulează în subconştientul tău slăbeşte şi chiar dispare.
Nu te te teme de ceea ce ea îţi oferă viaţa! Trăieşte cu drag fiecare clipă!

Ştiu că fiecare pas, oricât de mic, va aduce minunile la ordinea cotidianului!!!







ღ Bună dimineata soare ღ

Dă  şansa fiecarei zile să fie cea mai frumoasa din viaţa ta”

Mark Twain

Legenda lotusului
.
Pe malul imensului fluviu Amazon,într-un trib ,trăia o faţă de o frumuseţe nemaivăzută.
  Fata iubea acele locuri, care aveau frumuseţea lor, dar simţea în adâncul inimii că există lumi mult mai bune şi mai frumoase. Deseori se plimba noaptea şi privea cerul. Era uimită de strălucirea stelelor, iar în visele ei cele mai îndrăzneţe şi-ar fi dorit să fie una dintre ele.  
  Dar şi mai mult decât stelele o atrăgea frumuseţea şi lumina dumnezeiască a lunii. 
   Naia, căci acest nume îl avea frumoasă de pe malul Amazonului, se aşeza uneori pe trunchiul unui copac şi privea ore în şir minunile nopţii şi ale cerului. Gândul ei era să ajungă la stele.
  Înt-o zi se urcă în vârful celui mai înalt copac.Dar ajunsă sus, mare i-a fost dezamăgirea.
Stelele erau mult prea sus. Naia rămase mai mult timp în vârful copacului, privind depărtările.   În acel moment din spatele unui deal  apăru luna. Naia o privi fascinată. Aşa cum se vedea acum, părea că, dacă ai fi fost în vârful dealului, ai fi putut să o atingi cu mâna. O bucurie  o cuprinse pe faţă. 

A două zi pleca spre dealul ce se zarea în depărtare, fără să mai ţină seama nimic.  Încet, ajunse sus şi curând apăru şi luna, dar şi de această dată  era foarte departe. Naia aştepta până regina nopţii ajunse deasupra capului ei, dar parcă se ridicase şi mai sus. În sufletul copilei se strecura mai întâi o părere de rău, care încet-încet se transformă în deznădejde. Coborî colină cu ochii în lacrimi şi se intoase pe malul Amazonului. Pe apă se oglindea chipul lunii, parcă chemând-o la ea.Atunci, fără să stea pe gânduri, Naia se aruncă în apele adânci, cuprinzând luna cu braţele. Nimeni nu a mai văzut-o pe faţă de atunci.

Se spune că, luna, privind de sus, se tulbură de ceea ce a văzut şi pentru că nu avea puterea să o ia pe faţă la ea, o transformă într-o floare frumoasă, parfumată de lotus. Acum Naia putea să privească luna cât dorea, iar razele acesteia chiar o mângâiau uneori. Floarea este albă în noaptea în care înfloreşte iar în nopţile următoare se colorează în roz, bucurându-se parcă de frumuseţea şi parfumul primite în dar, precum şi de mângâierile delicate ale lunii.

 Dar se pot spune atatea despre lotus. Oamenii utilizeaza toate partile lotusului: radacini, fructe, seminte si frunze. Medicina traditionala chineza considera ca radacinile lotusului (care au un gust dulceag) ajuta la functionarea ficatului si se spune ca intaresc inima, splina si stomacul. Sucul extras din radacina lotusului opreste sangerarile interne; radacina gatita trateaza femeile de anemie si in acelasi timp creste energia.

De ce ar vrea cineva sa manance radacina de lotus? Pentru ca are un gust delicios! Odata ce ai gustat din radacina de lotus, gustul ei ramane cu tine pentru totdeauna. Cand planta este taiata in diagonala, feliile arata ca fulgi de zapada imensi. Radacina taiata sau rasa poate fi folosita la salate sau la gatit. Cand este taiata foarte fin, putem obtine o garnitura “ca de zapada”.







Un inceput de saptamană cât mai plăcut vă doresc! 


    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Bună DimineataSoare"!

 

Romaşcanii sunt îndemnaţi să câştige un premiu de 12.000 de euro

Romaşcanii sunt îndemnaţi să câştige un premiu de 12.000 de euro

Romaşcanii sunt îndemnaţi să câştige un premiu de 12.000 de euro
26 March
03:25 2014
Marele premiu al concursului Oraşul reciclării va fi amenajarea unei zone eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 de euro. Pentru ca Romanul să câştige, cetăţenii trebuie să colecteze deşeurile selectiv, pentru a fi reciclate.
Romaşcanii sunt rugaţi de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu să acorde o mai mare importanţă colectării selective a deşeurilor, din două motive: primul este cel legat de posibilitatea reciclării deşeurilor colectate separat, iar al doilea motiv îl constituie concursul naţional Oraşul reciclării, o competiţie care ar putea aduce la Roman o investiţie de 12.000 de euro.
“În perioada 1 ianuarie – 30 iunie se desfăşoară ediţia a doua a  competiţiei naţionale Oraşul reciclării, organizată de asociaţia EcoRomAmbalaje, în parteneriat cu Primăria municipiului Roman şi operatorul de salubritate Rossal SRL Roman. Anul acesta, competiţia reciclării vine cu două noutăţi, care au ca scop conştientizarea populaţiei cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje şi cum simplul gest al cetăţeanului de a colecta separat poate aduce titlul de Oraşul reciclării la Roman. Solicităm o implicare mai activă a instituţiilor, dar şi a persoanelor fizice. În oraş va fi amplasat un panou publicitar al campaniei, iar la radio va fi difuzat un spot publicitar, menit să îi stimuleze pe cetăţeni să colecteze selectiv”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
La finalul celor şase luni, oraşul care va strânge cea mai mare cantitate de deşeuri va primi titlul de Oraşul reciclării şi marele premiu, o zonă eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 de euro.
“Haideţi să încercăm, să intrăm în competiţie, poate câştigăm. Un lucru îmbucurător este faptul că, doar în prima lună de competiţie, s-au colectat selectiv peste 22,5 tone de ambalaje. Vă mulţumim şi vă rugăm să aruncaţi ambalajale în containerele special inscripţionate şi în continuare”, i-a îndemnat primarul pe cetăţeni.
La ediţia anterioară a acestei competiţii naţionale, care s-a desfăşurat în perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013, municipiul Roman a primit premiu de excelenţă la categoria “Linia Întâi”, alături de municipiile Slobozia, Baia Mare, Iaşi şi Braşov. Pe parcursul primei ediţii, în Roman au fost colectate separat 133.022 de kilograme de deşeuri de ambalaje, dintre care 128.147 de kilograme de plastic şi 4.875 de kilograme de hârtie-carton.

Prietenia şi virtualul

Sursa imagine
     Mai tot timpul găsim ceea ce căutăm şi în general avem parte de ceea ce vrem dar  dacă nu avem capacitatea să ne menţinem prietenii într-un proiect comun şi dacă nu putem avea capacitatea să îi menţinem aşa cum sunt , să îi acceptăm şi să îi iubim atunci cu siguranţă nu vom avea parte decât de lipsa satisfacţiilor .Ce-ţi spune un prieten este nevoie să iei obiectiv fără preconcepţii care să deformeze pentru că nu întotdeauna un acelaşi subiect ce are  însemnătate pentru tine are şi pentru altul iar atitudinea ce trebuie să o ai este indicat să fie bazată şi pe experienţe proprii dar şi pe ceea ce ai auzit de la alţii.
    Există amiciţie virtuală care rezistă în tăcere la fiecare reîntâlnire la depărtare , persoane care nu se privesc în ochi dar se recunosc după starea pe care o transmit.Nu le vezi surâsul ,lacrimile tristeţea sau nelinistea dar le simţi de fiecare dată .
   Există stări şi sentimente , există înţelegere sau nu , cuvintele se scriu sau nu dar se aud în mintea fiecăruia şi se simte chiar tăcerea pe care e mare lucru s-o înţelegi.Este o mare greşeală să probezi singurătatea pentru ca abia apoi să te simţi vinovat că nu ai fost alături de cei ce se simt singuri sau ei nu au fost lângă tine că nu te-ai bucurat cu ceilalţi la un loc sau ei cu tine.
   De cele mai multe ori ne amăgim confundând amiciţia , recunoştinţa şi interesele comune cu prietenia palpabilă , adevărată , dar nu , aceştia (prietenii) , de fapt sunt rari şi chiar dacă marile prietenii au la bază mici amiciţii , nu oricine se încadrează dar nici nu ştii cine este acela până la proba contrarie.


Prima zi de primăvara


   Primăvara cel mai așteptat anotimp al anului, atunci când bucuria și speranța renasc, când totul prinde culoare și natura revine la viață ,când  te bucuri de adierea călduță a vântului de primăvară,un timp al renaşterii si al bucuriei dedicat tuturor. Este un moment cand trebuie să simţim plenitudinea naturii şi să ne lăsăm cuprinşi de vraja sa.




Primăvara să-ti aducă-n suflet soare!

Tu ţi-ai ales baba?



 Babele” de Martie. O legendă românească fascinantă. 
Tu ţi-ai ales baba?

.
 Credinţa populară spune că “Babele” sunt vrăjitoare care au puterea să influenţeze starea vremii într-o singură zi, căci în aceste zile până şi Baba Dochia, cea care aduce vremea rece, începe să dezbrace cele 9 cojoace pe care le poartă din iarnă.
 “Babele” simbolizează o tradiţie românească fascinantă, o legendă invocată în mituri şi istorisiri româneşti, bazată atât pe interpretarea “băbească” a vremii, cât şi pe ritualurile care se petreceau în sânul familiei tradiţionale.
    Însă, dincolo de acest joc ce face parte din perioada sărbătorilor cu dată fixă, 1-9 martie – Babele, simbolizate de Baba Dochia, nu reprezintă altceva decât ultima luptă care se dă între iarnă şi primăvară. După moartea ei, zilele încep să crească, iar vremea frumoasă triumfă.



Zâmbete

-Tatăl tău nu te mai ajută să-ţi faci lectiile  pentru acasă?
-Nu ,doamna profesoară,ultimul 3 l-a jignit profund!
 


Pescarul
Soţia
-Iubitule înainte să ne căsătorim îmi cumpărai mereu bijuteriisi cadouri.
Soţul
-Aşa şi?
Soţia
-cum se face că acum  nu-mi mai cumperi?
Soţul
-Iubito unde ai mai văzut tu pescar care să mămăligă la peşte după ce la prins?
 

Poliţistul către şofer
-Suflati!
Şoferul
-Nuuuu sufluuuu!
Poliţistul
-Suflati ,că dacă nu suflati suflu eu şi iese 2,5
 

Doi săteni la o bere.în timp ce unul privea copacii înfloriţi şi iarba mole zice-ce frumoasă e primăvară...totul revine la viaţă... al doilea îl priveşte speriat şi-i zice-nu mă speria băi k abia am îngropat-o pe soacramea!  

Pierdut portifel cu salariul în el .Îl rog pe cel ce-l găseşte să nu radă !




.O primăvară plină de flori vă doresc!